Patrik Nilsson, professionel triatlet og vinder af KMD IRONMAN Copenhagen 2016

Der er totalt udsolgt til EM på den halve IRONMAN-distance, som bliver afviklet i Helsingør i weekenden. Sidste års vinder fra København er klar til at kæmpe for en EM-medalje, selv om en nyhed på hjemmefronten stiller spørgsmålstegn ved formen.

Der blev slået rekorder, da KMD IRONMAN Copenhagen løb af stablen i august sidste år. Det svenske talent Patrik Nilsson sluttede for første gang i sin karriere øverst på podiet på den fulde IRONMAN-distance – og han gjorde det ved at slå rekorden i København med den syvendehurtigste tid nogensinde i et IRONMAN-stævne.

Nu er Patrik Nilsson igen klar til at prøve kræfter med de danske omgivelser, når KMD IRONMAN 70.3 European Championship rammer Helsingør i den kommende weekend. EM-stævnet er denne gang på den halve IRONMAN-distance og får deltagelse af i alt 2400 triatler.

”KMD IRONMAN i København sidste år var en rigtig fest, og jeg glæder mig at opleve den folkefest og alt omkring det i Helsingør,” siger Patrik Nilsson, som næsten er på hjemmebane i Danmark.

Den 25-årige svensker bliver nemlig trænet af sin danske kæreste, Teresa Heimann Olsen fra coachingfirmaet Uperform.dk. Patrik Nilsson fulgte sin triumf i København op med også at vinde IRONMAN Barcelona, men han udpeger ikke sig selv som favorit til at træde øverst på podiet i Helsingør, og det er der en god grund til.

”Faktisk fik Teresa og jeg vores første barn for to måneder siden. Jeg har kunnet træne tæt på det, jeg gerne ville, og jeg har også kunnet sove tæt på det, jeg gerne ville. Men det er selvfølgelig en begivenhed, der påvirker,” forklarer Patrik Nilsson.

Af den grund har vinderen fra København da også et længere sigte med sin deltagelse i Helsingør. Hans største mål for sæsonen er nemlig at kvalificere sig til IRONMAN VM på Hawaii for første gang.

”Derfor er mit primære mål i Helsingør at samle point til Hawaii, så jeg kan stille op til VM på den fulde IRONMAN-distance. Der kommer nogle rigtigt gode atleter i Helsingør, og jeg har et lille spørgsmålstegn ved min egen form, men en podieplads ville være et rigtigt godt resultat for mig,” siger Patrik Nilsson.

KMD IRONMAN 70.3 European Championship Elsinore bliver afviklet på søndag den 18. juni.