KMD XForm i Region Syddanmark

Glad kvinde smiler til kollega

Daglig håndtering af tusindvis af forretningskritiske processer. Fuld fleksibilitet, høj brugertilfredshed og hurtig procesdigitalisering. KMD XForm gør det muligt.

Med 19 sygehuse og et budget på næsten 24 milliarder kroner er Region Syddanmark en procestung virksomhed med mange interne og eksterne processer. Dagligt sendes der tusindvis af formularer rundt i systemet. Regionen havde derfor brug for en kosteffektiv og fleksibel it-løsning, der kunne understøtte deres forskellige forretningsbehov. Samtidig skulle løsningen være så brugervenlig, at den kunne anvendes decentralt uden den store indkøringsperiode. Valget faldt på KMD XForm.

Med KMD XForm har Region Syddanmark sikret sig en høj datakvalitet og reduceret risikoen for tilbageløb, da alle nødvendige informationer indgår med det samme. Den høje datakvalitet er en fordel ved digital selvbetjening, og giver værdi i alle typer af processer – fra anmodninger om inspektioner af forurenede grunde over konferencer til tilmeldinger til julefrokoster.

Interne kompetencer frem for konsulenter

Region Syddanmark har købt KMD XForm Fri, hvilket giver ubegrænset platformsadgang. På en entreprise-licens står regionen selv for drift, samt en del af opdateringerne og sikkerheden. Denne model er valgt, fordi hver enkel af de 19 sygehusafdelinger har egen HR- og it-stab. Der er altså en række store interne kunder i Region Syddanmark, der skal kunne anvende KMD XForm på én gang, men på hver deres måde.

- Vi får opbygget nogle stærke interne kompetencer, og kan bedre holde budgettet, når vi bruger flest mulige kræfter internt. Vi har stillet systemet frit til rådighed for hele organisationen. Men vi har dog visse basiskrav til brugerne. De skal på kursus først, men bagefter er der frit slag, fortæller Christian Wiggers.

De medarbejdere, som skal arbejde med KMD XForm, kommer på enten et internt kursus eller på et KMD-kursus. Der er også mulighed for at få sidemandsoplæring af en af KMD’s XForm-konsulenter, der favner både platformen, men også kan give sparring på gevinstpotentialet ved omlægning til digital selvbetjening, kortlægning af arbejdsprocesser og grafisk design af flows.

En fleksibel værktøjskasse

KMD XForm er en fleksibel værktøjskasse, der kan anvendes til digitalisering af simple såvel som komplekse og forretningskritiske processer. Det er kun fantasien, der sætter grænser. Region Syddanmark har for eksempel anvendt det til digital journalbestilling af åbne og akutte journaler, samt til at håndtere medarbejdernes ansøgninger til videreuddannelse.

Men det er blot et par få eksempler på, hvad vi bruger KMD XForm til. Den indgår generelt i alle vores formularer, og det er et virkelig godt system, siger Christian Wiggers.

Professionel service

- Som kunde er det vigtigt at opleve en leverandør, der altid står klar. Det giver tryghed,” fortæller it-arkitekt hos Region Syddanmark, Christian Wiggers og uddyber: Vi vil gerne have følelsen at blive værdsat f.eks. ved, at der er hurtigt svar på vores henvendelser. Hvis jeg har den fornemmelse, så står du på min liste som en både god og kvalificeret leverandør.

Hos KMD lægger vi stor vægt på, at du får den forventede forretningsværdi ud af KMD XForm og ikke blot køber endnu en licens til skuffen. Vi har gennem 15 år opbygget kompetencerne til at udarbejde digitale selvbetjeningsflows og forankre dem i organisationen. Vi tilbyder alle discipliner inden for digital selvbetjening, inkl. kortlægning og tilpasning af processer, flowdesign og -udvikling samt drift, service og review af gevinstrealisering.