soldat

KMD har sammen med en række andre store virksomheder været med til at stifte foreningen Velkommen Hjem, som hjælper krigsveteraner ind på arbejdsmarkedet efter endt tjeneste hos Forsvaret.

Helene Djursø og Søren Henriksen i projektet Velkommen Hjem

Danske soldater bidrager hvert år til opretholdelsen af verdensfreden ved at forebygge konflikter, krig, og for at fremme en fredelig udvikling i verden med respekt for menneskerettighederne. Konflikthåndtering og forebyggelse af krig under den bagende sol i Afghanistan mod talibankrigere kræver en lang række af unikke kompetencer og viden, som de danske soldater får tilegnet sig gennem deres uddannelse og erfaring i Forsvaret.

Siden 1991 har der været over 45.000 udsendte soldater til over 77.000 internationale missioner. Langt de fleste soldater kommer hjem uden mén (85 %), og er klar til at indgå på arbejdsmarkedet med deres unikke kompetencer og viden. Mange af de unikke kompetencer veteranerne har optjent, bliver desværre ikke anerkendt af det civile arbejdsmarked, fordi det kan være svært for veteranerne at oversætte deres kompetencer fra Forsvaret til en civil arbejdsmarkedskontekst.

De mennesker, som vi gerne vil hjælpe, er i besiddelse af nogle helt åbenlyse kvaliteter, som vi som samfund ikke har råd til at lade stå ubrugte. Samtidig er det mennesker, som har leveret en stor indsats og sat livet på spil. De fortjener at få et ordentligt velkommen hjem,” siger Søren Henriksen, bestyrelsesmedlem i Velkommen Hjem og direktør for Strategy, Technology & Communications i KMD.

Nicky Thyboe er én af de mange veteraner, der har fået hjælp af Velkommen Hjem-initiativet. Han er i dag ansat hos KMD som leder for en række Scrum Masters, hvis opgave er at drive it-processer og sikre gennemførslen af processerne.

Velkommen Hjem gav mig adgang til et netværk, som man ikke har i samme omfang som tidligere soldat. Udover at lære mig at oversætte mine kompetencer fra Forsvaret til det civile arbejdsmarked, lærte jeg også, at jeg som tidligere soldat havde lært de mange metodikker og processer, der er på det civile arbejdsmarked. Det er blot et andet fagsprog, som man anvender på det civile arbejdsmarked,” siger Nicky Thyboe, Head of Scrum Masters i KMD og tidligere kaptajn i Forsvaret.

Nicky Thyboe har efterfølgende startet et erhvervsnetværk op i rammen af Velkommen Hjem, hvor han afholder oplæg flere gange om året for krigsveteraner for at fortælle sin egen historie og den proces, som han har været igennem siden han afsluttede sin karriere i Forsvaret:

Tanken for at starte netværket op var, at vi alle havde en fælles reference til Forsvaret og Velkommen Hjem og selvfølgelig for at styrke vores netværk endnu mere. Derudover er det lidt livsbekræftende, at jeg er med til at hjælpe tidligere soldater og kollegaer i job og gavne arbejdsmarkedet med personer, der besidder stærke kompetencer. De skal blot have lidt hjælp til overgangen fra Forsvaret til det civile arbejdsmarked,” siger Nicky Thyboe.

Gennem årene har flere erfarne medarbejdere fra KMD bidraget som frivillige mentorer for krigsveteraner i Velkommen Hjem. KMD-mentorerne hjælper veteranerne med at sætte fokus på, hvordan de militære kompetencer og erfaringer kan bringes i spil i det civile erhvervsliv og hjælpe med at udbygge deres professionelle netværk inden for arbejdsområder, som veteranerne ønsker at fortsætte deres karriere inden for efter endt tjeneste hos Forsvaret.

Vil I vide mere?

Vil I gerne høre mere om, hvordan vi arbejder med bæredygtighed og compliance i KMD? Vi sidder klar til en snak, hvor I kan få mere at vide og få svar på jeres spørgsmål.

Mand trykker på smartphone
Felt er påkrævet