Havvindmøller

Energi & Forsyning

Virksomheder i energi- og forsyningssektoren mærker i stigende grad vigtigheden af at have it-løsninger, der øger egen produktivitet og samtidig leverer gode, digitale kundeoplevelser. Fleksible dataplatforme og cloud-løsninger leverer nogle af svarene på, hvordan man skal drive fremtidens energi- og forsyningsvirksomhed.

Et omskifteligt forsyningsmarked kræver fleksible it-løsninger

Liberaliseringen af elmarkedet, den grønne omstilling, konsolidering af aktører på markedet, indførelsen af Engrosmodellen. Energi- og forsyningssektoren er i fuld gang med en transformationsproces, der sætter fokus på evnen til at drive en sund og mere kundeorienteret forretning.

Forsyningsvirksomhedernes it-infrastruktur er afgørende for at sikre den høje forsyningssikkerhed, der er kendetegnende for den danske forsyningssektor. Infrastrukturen stiller krav til understøttelse af branchens konsolidering og behovet for at adaptere nye teknologier. Det gælder særligt udrulningen af fjernaflæste målere, den deraf afledte eskalering af tidsseriedata, innovativ webbaseret kundeservice på realtidsdata, Internet of Things samt en massiv beregningskraft til load balancing af elproduktion og elforbrug.

Der stilles også store krav til forsyningssektorens rammearkitektur, integrationsmuligheder og datatransparens. Dels som følge af sektorens hyppigt skiftende love, skatter og afgifter. Og dels fordi cyberkriminalitet udgør en stigende trussel mod forsyningsvirksomheder. Cloud-løsninger kan hjælpe med at løse disse udfordringer, da cloud-leverandørens specialistkompetencer kan overtage den mere og mere komplekse driftsopgave, garantere et højt sikkerhedsniveau, automatisk opdatere løsningerne med ny funktionalitet og stille brugervenlige tjenester til rådighed for den enkelte forbruger.  

KMD har rådgivet om og leveret centrale komponenter til den danske forsyningssektor gennem 35 år. Vi har stor erfaring med at skabe stærke og stabile integrationer til alle relevante systemer i forsyningssektoren – ex. DataHub’en og finansielle systemer. Vi håndterer alle forsyningsarter – også multiforsyninger – og har særlig indsigt i de kritiske forretningsprocesser, der centrerer sig om behandling af målerdata, forbrugsafregning og kundeservice.

Vi sidder klar til at besvare dine spørgsmål!

Vores eksperter sidder klar til at tage en uforpligtende snak, hvor du kan få mere at vide og få svar på dine spørgsmål.

Niels Bjerring Bækholm

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev fra KMD Business Energi & Forsyning. Så er du blandt de første der modtager de seneste nyheder, indsigter og invitationer.

Tilmeld dig her