Små blokke med ikoner

SAP Cloud Platform er ét af de mest spændende SAP-produkter i meget lang tid, men platformen er enorm og kan være uoverskuelig at komme i gang med. For at gøre det lettere har vi samlet 10 tips herunder, der hjælper dig godt i gang. God fornøjelse!

Tip 1: Opret en konto på trial-versionen af SAP Cloud Platform

Trial-versionen af SAP Cloud Platform er en fantastisk måde at komme i gang med platformen på. Den indeholder de fleste services fra den betalte version, dog ikke overraskende med nogle indbyggede begrænsninger på f.eks. HANA-databaser og antal kørende applikationer. Det tager kun et par minutter at oprette en konto, og den er både gratis og permanent.

Tip 2: Besøg SAP’s On-Boarding Center

SAPs On-Boarding Center samler links til dokumenter, blogs, FAQ’er og lignende, der hjælper dig med at komme i gang med platformens services.

Tip 3: Find en tutorial

I SAP’s Tutorial Catalog ligger der lige nu over 170 tutorials inden for området SAP Cloud Platform. Brug søgefeltet til at finde tutorials inden for de områder af platformen, du er interesseret i.

Tip 4: Tag et openSAP kursus

openSAP er SAPs online learning platform. Her finder du en række gratis kurser af høj kvalitet inden for bl.a. SAP Cloud Platform. Et godt sted at starte er kurset SAP Cloud Platform Essentials, som giver et bredt overblik over hele platformen og dens mange services. Kurset starter 5. september i en opdateret version, der afspejler den seneste udvikling inden for SAP Cloud Platform. Efter dette introduktionskursus kan du browse kursuslisten efter mere specifikke kurser om de områder, der har fanget din interesse.

Tip 5: Kast dig ud i community’et

På SAPs community site finder du et væld af blogs og et Q&A-område, hvor man kan stille eller besvare spørgsmål om alle tænkelige emner inden for SAP. På SAP Cloud Platform community siden kan man finde de seneste blogs og spørgsmål om platformen sammen med redaktionelt fremhævet indhold af særlig interesse.

Tip 6: Lyt til det månedlige podcast

SAP producerer et månedligt podcast om SAP Cloud Platform, som ofte besøges af de mennesker, der arbejder på platformen bag kulisserne. Udover interviews er der faste segmenter med bl.a. nyheder inden for SAP Cloud Platform. Et spændende podcast som er værd at abonnere på.

Tip 7: Følg med i release notes

Ét af de områder, hvor cloud adskiller sig radikalt fra on-premise, er den hastighed softwaren ændrer sig med. Dels opdateres SAP Cloud Platform meget, meget ofte (hver 14. dag!) og dels har man som kunde ikke nogen indflydelse på, om man vil have de enkelte opdateringer eller ej. Det gør det ekstra vigtigt at følge med i de ændringer, der løbende kommer. Et godt sted at starte er siden Release Notes på help.sap.com. Her finder du både release notes for selve platformen og for de enkelte services.

Tip 8: Følg @sapcp på Twitter

På Twitter-kontoen @sapcp deler tre af SAP Cloud Platform-folkene på daglig basis links til blogs, webinarer, artikler, events og andet, der er relevant for platformen. Det er et rigtig godt Twitter feed at følge, hvis man gerne vil holde sig opdateret med hvad der sker inden for SAP Cloud Platform.

Tip 9: Bookmark den officielle statusside

Siden sapcp.statuspage.io giver dig overblik over driftsstatus i de enkelte datacentre. Så hvis der ser ud til at være problemer med en service, er det her, du skal starte med at kigge. Siden viser derudover også planlagte opgraderinger af platformen.

Tip 10: Deltag i en CodeJam

En CodeJam er et event, hvor en ekspert fra SAP guider deltagerne igennem en række hands-on øvelser. Det er en rigtig god mulighed for dels at få nogle konkrete erfaringer med SAP Cloud Platform, og dels at stille spørgsmål til en ekspert inden for området.

Arrangementet er gratis, men kræver tilmelding, som du kan gøre her.