nyhavn

Folketingsvalgets resultater og stemmetal kan følges tæt på KMD's valghjemmeside kmdvalg.dk

Nu er det tid til årets andet store valg, når danskerne skal til stemmeurnerne til folketingsvalget onsdag den 5. juni, Grundlovsdag. Danskerne kan følge alle landets valgresultater på kmdvalg.dk, som bliver opdateret løbende, så snart små og store valgsteder rundt i landet er færdige med at tælle stemmerne.

Valgresultaterne fra de forskellige valgsteder rundt i Danmark bliver opsamlet i KMD’s systemer og præsenteret på hjemmesiden. Det er de samme valgresultater, som på valgaftenen sendes videre til DR og TV 2. 

Siden kmdvalg.dk bliver løbende opdateret, så du kan se, hvordan stemmerne har fordelt sig i valgkredse, kommuner og valgsteder. I løbet af torsdag vil du også kunne se de personlige stemmetal, efterhånden som de bliver talt.

”Valghandlingen er et helt afgørende fundament i vores demokrati, og i KMD glæder vi os til også at håndtere årets andet store valg Grundlovsdag. Vi ved, at mange danskere følger med på vores valghjemmeside kmdvalg.dk til folketingsvalget, så vi har gjort siden nem og overskuelig med en klar formidling af valgresultaterne, som bliver opdateret løbende, efterhånden som stemmerne bliver talt op," siger Ruth Wisborg, direktør i KMD.

Sådan ser siden ud med valgresultater

Hvis du allerede nu vil have et indtryk af, hvordan valgsiden fungerer, kan du se data fra kommunalvalget i 2017 her. Siden er tilpasset mobile enheder, så du også kan følge valget på mobilen eller tablets.

Læs mere om KMD Valg

Et valg er tidskrævende både før, under og efter valghandlingen. Med KMD Valg kan din kommune digitalisere væsentlige dele af opgaven - inden for rammerne af den stramme lovgivning på området. 

Læs mere om mulighederne her

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de seneste nyheder, indsigter og invitationer fra den offentlige sektor direkte i din indbakke.

Tilmeld dig her