KMD Graduate, Mathilde Gadensgaard

I et sammenspil mellem hobby og akademisk interesse søgte den tidligere studentermedhjælper Mathilde Fischer Gadensgaard ind som KMD Graduate i september 2020. Ønsket var at blive en del af en virksomhed, hvor hun havde gode muligheder for at forme sin egen profil og samtidig fik lov til at arbejde med det, hun brænder for: at optimere sundhedssektoren gennem teknologi.

I sommeren 2020 dimitterede Mathilde Fischer Gadensgaard fra Aalborg Universet med et dugfriskt speciale i Sundhedsteknologi. Som studenterhjælper i KMD DIMA, med indsigt i test- og dataanalyse, kendte Mathilde Fischer Gadensgaard allerede til KMD indefra og var betaget af virksomhedens interesse for personlig såvel som professionel udvikling. Samtidig var hun begejstret over, at de mange innovative projekter gav fornemmelsen af at arbejde i en start-up. Med professionelle interesser for behandling af medicinske billeder til at understøtte det kliniske arbejde, såvel som machine learning og kunstig intelligens (AI) søgte Mathilde Fischer Gadensgaard ind på KMD’s intensive graduate-program.

”Jeg har altid elsket at gå i skole og ikke mindst muligheden for at lære nye ting. Da jeg så ovenikøbet kendte KMD rigtig godt indefra og syntes, det var et dejligt sted at være, så jeg en god mulighed i at søge ind som graduate. Desuden synes jeg, at det var en rigtig god overgang fra kandidaten, hvor man ikke skulle give helt afkald på fordybelse og den del, hvor man lærer noget nyt,” fortæller Mathilde Fischer Gadensgaard, som blev BI Graduate i KMD i september 2020. Hun fortsætter:

”Da jeg så fandt ud af, at der var plads i HealthCare teamet var det jo bare en ekstra bonus. Jeg valgte desuden at søge ind som graduate i KMD, da jeg synes, at det sundhedsområde, som KMD har, passede lige ned i min interesse for sundhed og data. Der er ikke så mange store spillere på sundhedsområdet inden for data i Danmark, og den del som KMD har i deres sundhedsportefølje fanger mig virkelig – det handler om at bruge data på en smart måde.”

Jeg valgte desuden at søge ind som graduate i KMD, da jeg synes, at det sundhedsområde, som KMD har, passede lige ned i min interesse for sundhed og data. Der er ikke så mange store spillere på sundhedsområdet inden for data i Danmark, og den del som KMD har i deres sundhedsportefølje fanger mig virkelig – det handler om at bruge data på en smart måde.

Mathilde Fischer Gadensgaard, KMD Graduate

KMD Graduate, Mathilde Gadensgaard ved skrivebord

Særligt på kandidaten bevægede Mathilde Fischer Gadensgaard sig ud i et område, hvor det handlede mere om data. Hun fik desuden forskellige kurser i machine learning og kunstig intelligens, og dét fangede hendes interesse. Indtil da, havde uddannelsen primært fokuseret sig omkring at aflæse kroppens signaler gennem elektroder. I forbindelse med hendes øgede interesse for, hvordan matematik og computerkraft kunne udnytte data på en smartere måde, tog Mathilde Fischer Gadensgaard et semester på Harvard Medical School. Her blev hun en del af en teknisk stærk og hårdtarbejdende forskningsgruppe, som interesserede sig for billeder af lungescanninger fra KOL-patienter med det formål at undersøge, om man kunne udlede nogle bio-markører, som kunne indikere, hvorvidt patienterne ville opleve en hurtig eller stabil progression i sygdommen.

”Min interesse for sammenspillet mellem matematik, it og data blev for alvor udviklet, da jeg startede på min kandidat. Med udveksling og kurser som machine learning og AI gik det op for mig, hvordan man yderligere kunne optimere sundhedssektoren – og så på en smartere måde. Denne læring bruger jeg i den grad også i min rolle som KMD Graduate. Her sidder jeg nemlig og udvikler nye modeller til selvstændige løsninger eller til at berige eksisterende KMD løsninger,” siger Mathilde Fischer Gadensgaard.


Med udveksling og kurser som machine learning og AI gik det op for mig, hvordan man yderligere kunne optimere sundhedssektoren – og så på en smartere måde. Denne læring bruger jeg i den grad også i min rolle som KMD Graduate. Her sidder jeg nemlig og udvikler nye modeller til selvstændige løsninger eller til at berige eksisterende KMD løsninger.

Mathilde Fischer Gadensgaard, KMD Graduate

KMD Graduate, Mathilde Gadensgaard på kontoret

På nuværende tidspunkt er Mathilde Fischer Gadensgaard udlånt fra HealthCare til det kommunale område, da de arbejder på et projekt, som hun startede på som studentermedhjælper. Projektet hedder Intelligent Kontrol og bestræber sig på at udarbejde statiske modeller gennem machine learning, som kan opspore snyd i kommunernes indkøbs- og økonomidata.

”Udover at man igennem graduate-forløbet får en masse certificeringer og kurser, så synes jeg at muligheden for at være en del af en masse betydningsfulde projekter betyder, at man kan skabe sin egen unikke profil, hvor ens kompetencer kan afprøves og forbedres. Derudover er der ikke umiddelbart andre i teamet, som har tidligere erfaringer med machine learning, og det er derved blevet mit ansvarsområde – også selvom jeg kommer som helt ny. Ansvaret og tilliden fra ledere og kollegaer er rar,” siger Mathilde Fischer Gadensgaard med et smil på læben. 

Udover at man igennem graduate-forløbet får en masse certificeringer og kurser, så synes jeg at muligheden for at være en del af en masse betydningsfulde projekter betyder, at man kan skabe sin egen unikke profil, hvor ens kompetencer kan afprøves og forbedres.

Mathilde Fischer Gadensgaard, KMD Graduate

Mathilde Fischer Gadensgaard har fra starten fået masser af ansvar, og det tiltaler hende, da metoden hvor man bliver kastet ud i den dybe ende er der, hvor hun lærer mest.

”At være graduate er sjovt og udfordrende på samme tid – og derfor kan jeg helt klart råde andre til at gribe muligheden. Hele forløbet ved at være graduate er en utrolig dejlig overgang fra studiet, da man får en masse kurser, som er med til at udvide ens faglige og praktiske horisont. Derudover får man et fællesskab med en gruppe af ligesindede og nyopstartede unge mennesker, som jeg synes er supervigtigt,” fortæller Mathilde Fischer Gadensgaard. Hun fortsætter:

”Man skal forberede sig på at være proaktiv og åben over for alle de opgaver, og ikke mindst mennesker, som man får brug for at søge sparring hos på et eller andet tidspunkt. Dertil skal man være klar på, at det går hurtigt – men man skal hænge på, for i sidste ende får man styr på det.

Er du nyuddannet med et ønske om at kickstarte din karriere? Og brænder du, ligesom Mathilde, for at gøre en forskel? Så tøv ikke - der er lige nu mulighed for at søge til slutningen af februar, og du kan læse mere om programmet lige her:

LÆS MERE OM KMD GRADUATE PROGRAM