Vil ikke låse kundernes data
”Vi ønsker, at økosystemet omkring KMD WorkZone skal være så stort som muligt, så kunderne har en udstrakt fleksibilitet og frihed. Vi ønsker ikke at låse kundernes data, for det er jo deres data, og vi tror på, at den tilgang giver mere værdi til kunderne,” siger Jakob Brix.
Mange API’er er bygget specifikt til ét it-system og kræver nogle gange en certificering, før man som kunde eller ekstern leverandør kan tilgå data. Omvendt kan standard-API’er hentes gratis på nettet, og det øger tilgængeligheden.
”Vi har arbejdet rigtigt meget med at tilbyde den frihed, der er i selv at vælge det værktøj, som passer kunderne bedst. Med standard-API’er kan man åbne sine applikationer op til at kunne samarbejde med andre typer systemer uden at skulle skrive specielle integrationer,” siger Jakob Brix.
Tre API’er er fundamentet
KMD WorkZone er fra starten bygget på tre hoved-API’er, som giver forskellige muligheder. Det ene API hedder OData – eller Open Data Protocol – og er selvbeskrivende. Det gør det muligt at kalde systemet og få fx en oversigt over, hvad man har af tilgængelige datatyper. På samme måde kan man via OData trække data ud og præsentere dem i fx Excel, mens man med standard-API’et WebDAV eller Web-based Distributed Authoring and Versioning kan hente og redigere dokumenter.
”WebDAV bruges for eksempel via Microsoft Stifinder. På den måde har vi adgang til samtlige dokumenter i KMD WorkZone, som man kan åbne og skrive i. Når man gemmer, bliver dokumenterne opdateret, og vi styrer versioneringen på serverne, så der automatisk bliver lavet nye versioner,” forklarer Jakob Brix.
Endelig bygger KMD WorkZone på en workflow-motor ved navn Microsoft Workflow Foundation, som udstiller alle workflows som webservices.
”Vores brugergrænseflader i selve KMD WorkZone er bygget op imod de samme API’er, så vi har ikke en hemmelig tilgang til vores ting. Vi har præcis den samme tilgang, som kunderne også har,” siger Jakob Brix. ”Med de standard-API’er kan vi lave de meget komplekse brugergrænseflader, som vi har lavet inde i KMD WorkZone, men man kan også lave noget super simpelt, som fx lige henter og opretter en sag, hvis man har det behov,” siger han.