Kvinde der læser

Vi har bedt KMDs Chief Technology Officer om at komme med sine anbefalinger til ferielæsning, som kan inspirere hjernecellerne. Det er der kommet tre meget forskellige anbefalinger ud af.

Sommerferie er for de fleste lig med både afslapning og oplevelser, uanset om ferien går mod fjerne kyster eller mere velkendte omgivelser. Det er måske her, man får tid til at fordybe sig i bøger, og så gør det jo bestemt ikke noget, hvis man også bliver lidt klogere af sin sommerferielæsning.

Vi har bedt KMDs nye CTO, Hans Jayatissa, om at komme med tre bud på bøger med en teknologisk vinkel, som kan give grundlag for både lange og engagerede diskussioner med rejsefæller eller kolleger på den anden side af ferien. De tre bøger kan alle findes på bl.a. Amazon eller Saxo på tryk og som e-bøger, så de ikke tynger for meget i kufferten.

The Fourth Industrial Revolution af Klaus Schwab

Bogen udkom i januar i år og er skrevet af grundlæggeren af World Economic Forum, Klaus Schwab. Den udkommer på dansk på Gyldendal Business i oktober. Bogen findes blandt andet på saxo.dk.

”Det var bogen, som kickstartede debatten om den fjerde industrielle revolution. Den beskriver, hvilke konsekvenser de mange moderne teknologier – som fx selvkørende biler, blockchain, kunstig intelligens – kan få for nationer, virksomheder og enkeltpersoner. Den er skrevet i et letlæseligt og ikke-teknisk sprog, og den sidste del af bogen beskriver kort de mange nye teknologier. Det er ikke ligefrem skønlitteratur, men en god, kort bog at blive klog af og kan danne basis for mange gode diskussioner,” siger Hans Jayatissa.

Så hvorfor anbefaler jeg en teknologi-skeptisk bog? Fordi den er utroligt velskrevet og spændende og minder os om, at ny teknologi ikke blot er ubetinget positivt. 

Hans Jayatissa, Chief technology officer i kmd

The Phoenix Project af Gene Kim, Kevin Behr og George Spafford

En roman, som bliver beskrevet en hjælpsom guide til it-ledelse. Den udkom første gang i 2014, men er foreløbig ikke oversat til dansk. Romanen findes blandet andet på amazon.co.uk.

”The Phoenix Project var bogen, der for alvor satte DevOps (en sammenskrivning af ’development’ og ’operations’, red.) på dagsordenen. I romanen følger man den nyudnævnte it-chef Bills arbejde med at få rettet op på it-afdelingen hos firmaet Parts Unlimited og især det problematiske projekt Phoenix. Den er skrevet som en skønlitterær bog, men introducerer mange af hovedpointerne ved DevOps, og hvorledes de udspringer fra produktionsoptimering. Det skønlitterære lag er til tider lidt tyndt, og bogen er også lidt (for) lang, men absolut læseværdig og god at blive klog af,” siger Hans Jayatissa.

The Circle af Dave Eggers

En roman, som bl.a. handler om vores besættelse af internettet. Den udkom i 2014 og kom på dansk i 2015, men stadig med den engelske titel. Romanen findes blandt andet på saxo.dk.

”Romanen følger i en ikke så fjern fremtid den unge kvinde Maes ansættelse i The Circle, som er en Facebook/Apple/Google-agtig virksomhed i Silicon Valley, og hendes oplevelser både i og med virksomheden. Det er en teknologi-skeptisk bog, som elegant sætter fokus på dilemmaer som teknologiske muligheder kontra privacy – og medarbejderpleje kontra virksomhedskult. Så hvorfor anbefaler jeg en teknologi-skeptisk bog? Fordi den er utroligt velskrevet og spændende og minder os om, at ny teknologi ikke blot er ubetinget positivt. Den er for nylig blevet filmatiseret med Emma Watson i hovedrollen. Jeg har ikke set filmen, men frygter, at der er kommet en overfladisk thriller ud af den, så læs bogen (først)!” slår Hans Jayatissa fast.