Bitcoin mønt

Det har handlet meget om bitcoin, når vi har talt om blockchain-teknologien. Men det bliver i år, at blockchain for alvor bliver en succes i andre branhcer, siger Tim Frank Andersen.

Den digitale udvikling buldrer derudaf med uformindsket styrke og digital oprustning fylder mere og mere på virksomhedernes strategiske agenda. I anledning af det nye år har vi fået Tim Frank Andersen, som er Chief Digital Officer i CharlieTango, til at samle årets ti vigtigste digitale temaer.

Tim Frank Andersens femte tema for 2018 handler om blockchain og bitcoin:

Hvis du købte en bitcoin d. 3. januar 2017 var prisen $756 (4.696 kroner). Et år senere kostede den $15.556 (96.635 kroner). Det er en stigning på over 2000 procent!

Det er derfor ikke så mærkeligt, at bitcoins fylder meget i medierne. Der er stadig rigtig mange, som ikke ved hvad det er, og hvem vil ikke gerne tjene så mange penge? Diskussionerne går lystigt på, om bitcoins kan sammenlignes med Tulipanboblen i Holland i 1637, hvor ét tulipanløg blev handlet til, hvad der svarede til 10 års løn – indtil boblen sprang.

Men bitcoins er bare én ud af de ca. 1.500 cryptovalutaer, der pt er registreret. Og bitcoins– handler om meget andet end muligheden for stort set omkostningsfrit at kunne overføre penge globalt. Teknologien bag cryptovalutaer – blockchain – muliggør en sikker og bredt distribueret metode til at overlevere alt fra skøder, dokumenter, kontrakter, journaler og rettigheder uden en tredjepartsnotar eller trustprovider.

Mulighederne er kæmpestore, og 2018 bliver året, hvor vi ser de første kommercielle gennembrud for anvendelsen af blockchain-teknologi inden for energisektoren, den finansielle industri og formentlig også inden for shippingområdet.

Du kan læse mere om Tim Frank Andersens vigtigste temaer for 2018 i de kommende dage. Næste tema hedder ”Butikkernes værste mareridt bliver til virkelighed”.