Portræt af Tim Frank Andersen, CTO i Charlie Tango

Den digitale udvikling buldrer derudaf med uformindsket styrke, og digital oprustning fylder mere og mere på virksomhedernes strategiske agenda. I anledning af det nye år har vi fået Tim Frank Andersen, som er Chief Digital Officer i CharlieTango, til at samle årets ti vigtigste digitale temaer.

En lang række digitale temaer presser sig på med stigende vigtighed, og de kræver både indsigt, stillingtagen og handling. Derfor har vi fået Tim Frank Andersen, som er Chief Digital Officer i CharlieTango, til at samle årets ti vigtigste digitale temaer.

Tim Frank Andersen har været på frontlinjen af den digitale udvikling i over 20 år og har siden 2006 været partner og bestyrelsesformand for In2Media, som i 2017 blev købt af KMD og skiftede navn til CharlieTango.

Her er den korte version af Tim Frank Andersens vigtigste temaer for 2018. Du kan læse mere om hvert tema nedenfor:

1. Data giver højere digital kundetilfredshed

Det er vigtigere end nogensinde før at fokusere på at skabe bedre og mere unikke kundeoplevelser – for muligheden for at skifte til en anden udbyder bliver hele tiden større. Det er på høje tid at komme i gang.

2. Nye dataregler og dyre konsekvenser

Den nye persondataforordning træder i kraft i maj, og det kræver, at alle bliver bedre til at have styr på deres data. Ellers kan det blive meget dyrt. Læs her hvorfor.

3. Kampen mod digital friktion

Hvert ekstra klik i en digital løsning fører til dårligere kundeoplevelser, som er det modsatte af, hvad vi gerne vil opnå. Udfordringen skal angribes på nye måder i 2018, som Tim Frank Andersen beskriver her.

4. Tættere på det kontantløse samfund

Vores penge bliver i stigende grad digitale, og den udvikling vil accellerere i 2018, hvor de første butikker siden nytår må afvise kontanter om aftenen. Det koster dig ikke engang 25-øre at læse mere om det her.

5. Blockchain får sit kommercielle gennembrud

Det har handlet meget om bitcoin, når vi har talt om blockchain-teknologien. Men det bliver i år, at blockchain for alvor bliver en succes i andre branhcer, siger Tim Frank Andersen her.

6. Butikkernes værste mareridt bliver virkelighed

Nethandlen har i flere år presset den fysiske detailhandel – men det bliver meget værre i 2018, hvor Tim Frank Andersen forudser, at it-giganten Amazon åbner i Skandinavien. Læs mere her.

7. Mixed Reality tager et Magic Leap fremad

Vi kommer til at se en voldsom stigning i interessante apps, der udnytter Augmented eller Mixed Reality i 2018, siger Tim Frank Andersen her.

8. Robotterne kommer – AI bliver hverdag

2018 bliver året hvor langt de fleste mennesker kommer til at interagere med en robot for første gang, lyder forudsigelsen fra Tim Frank Andersen.

9. Alting bliver intelligent

Verden omkring os bliver smartere og smartere, fordi de ting vi anskaffer og omgiver os med bliver mere og mere intelligente. Det kan du blive klogere på her.

10. Virksomheder under cyberangreb

Vores verden bliver mere intelligent, men også mere skrøbelig. 2018 vil betyde store, koordinerede cyberangreb mod store virksomheder, som vil blive sat skakmat af hackere, forudser Tim Frank Andersen her.