Debatindlæg i Børsen: De danske virksomheder er langt fra klar til nyt EU-direktiv

I et fælles debatindlæg bragt i Børsen stiller administrerende direktør i ingeniørvirksomheden Viegand Maagøe, Søren Eriksen, og KMD’s direktør for Data, IM og Analytics, Christian Binggeli, spørgsmål til paratheden blandt danske virksomheder til at leve op til kravene i EU’s direktiv om bæredygtighedsrapportering, CSRD.

Publiceret: 11. juli 2023
Tree tops with circular graphic and binary numbers

De skriver blandt andet:  

Som en del af CSRD er der blandt andet krav om et klimaregnskab. Den slags er ikke en engangsopgave, men en kontinuerlig proces, og virksomheder skal være forpligtede til at overvåge og rapportere deres fremskridt på regelmæssig basis. Dette kræver en dedikeret indsats for at indsamle og analysere data, evaluere på målopfyldelse og foretage nødvendige justeringer i strategierne. Kontinuerlig opfølgning og rapportering sikrer, at virksomhederne kan identificere områder, hvor der er behov for forbedring og dermed blive i stand til at demonstrere deres grønne engagement på lang sigt. 

Søren Eriksen og Christian Binggeli understreger i den forbindelse Viegand Maagøes og KMD’s samarbejde om CO2-beregneren KMD CarbonKey, som kan gøre hverdagen lettere for de virksomheder, der bliver omfattet af de nye krav til eksempelvis et klimaregnskab.  

Som de to skriver, så kræver et troværdigt klimaregnskab, at det er baseret på valide data og beregningsmetoder. Der skal være en ensartet og gennemsigtig tilgang til indsamling, måling og rapportering af klimadata. For at disse værktøjer skal skabe værdi og mening, er det afgørende, at både kvaliteten, validiteten og opfølgningen udføres med samme akkuratesse og kontinuitet som virksomhedens øvrige rapporteringer.  

Det lyder kompliceret, og det er det også. Men de digitale hjælpemidler, som gør rejsen lettere, findes, skriver Eriksen og Binggeli og opfordrer til, at debatten om CSRD intensiveres, så flere får indblik i, hvad en rapportering kræver.

Vil I vide mere?

Portræt af Christian Binggeli Winter

Vil I gerne høre mere om, hvordan vi kan hjælpe jer med at arbejde med grønne data? Så tøv ikke med at tage kontakt, så vi sammen kan se på, hvilke fordele I kan opnå.

Bliv klar til fremtidens energimarked

Danmarks omstilling til vedvarende energi kræver ikke bare innovative it-løsninger, der kan sikre en effektiv og stabil drift. Den kræver også erfaringen til at udvikle og implementere dem. Som en af Danmarks førende it-virksomheder har vi mere end 50 års ekspertise inden for softwareudvikling.

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev om bæredygtighed. Så er du blandt de første, der modtager de seneste nyheder, indsigter og invitationer.

Tilmeld dig her