HVORFOR FORSYNINGSSELSKABER VINDER VED AT BRUGE NÆSTE GENERATION AF IPAAS-LØSNINGER

Præmissen for iPaaS (integrationsplatform som en serviceydelse) er meget enkel: Betal et månedligt gebyr til leverandører, så tager de sig af de komplekse integrationsopgaver i kulissen. De synkroniserer lokale programmer og data til clouden, administrerer API'er og sikrer, at virksomhedsværktøjer kan interagere med hinanden uden problemer.

Publiceret: 15. juli 2022
desktop computer

Dog er traditionelle iPaaS ikke så effektive, som de kunne være. Mange organisationer ender stadig med dårligt designede API'er og suboptimale dataflows. Det kræver ofte manuel indgriben at ordne tingene, hvilket undergraver formålet med at betale andre for at få opgaven gjort. 

Dette er en bekymring, virksomheder i energibranchen gør sig. OT/IT-integration, Grid Edge-teknologier, nye energimodeller – ingen af disse er mulige uden velkonstruerede integrationer. Forsyningsselskaber har brug for en bedre iPaaS-løsning for at opnå fremdrift i fremtiden.

Illustration af, hvordan iPaaS fungerer

iPaaS' rolle i virksomheders teknologiarkitekturer - Kilde: https://www.adverity.com/blog/marketing-ipaas-platforms-future-data-integration

Om Utilihive®

Utilihive®, powered by Greenbird, er en cloudbaseret platform (iPaaS), der kombinerer virksomhedsintegrations-funktioner med en data lake, der er optimeret til forsyningsselskabers forretning og use cases. I dag anvendes Utilihive af forsynings-selskaber i hele Europa, Mellemøsten og Asien – og betjener mere end 50 mio. forbrugere. Utilihive® er udviklet af den norske teknologivirksomhed Greenbird Integration Technology A/S og forhandles af KMD på det danske marked.

Problemerne med traditionel iPaaS

1. Omkostninger

Opsætningen af iPaaS-løsninger koster astronomiske beløb. Forsyningsselskaber bliver nødt til at betale udviklere for at modificere deres kodebase for platformen. Prisen for onboarding og oplæring er heftig. De skal måske endda betale ekstra for "tilføjelsesprogrammer" som f.eks. licens og leverandørsupportplaner. 

Forsyningsselskaber betaler hundredtusindvis af kroner bare for at komme i gang med iPaaS – og det er forudsat, at de allerede har uddannet personale til det. Omkostningerne er meget højere, hvis de bliver nødt til at outsource deres API-udvikling. Det kan simpelthen ikke lade sig gøre i dag med de stramme budgetter.

2. Kompleksitet

Traditionelle iPaaS-løsninger forbinder ikke applikationer i en organiseret, central hub. I stedet tilknyttes værktøjer fra punkt til punkt, hvor hvert program fungerer på sin egen måde. Det fungerer for en håndfuld serviceydelser, men ikke for et større teknologilandskab. 

Kompleksiteten af traditionelle iPaaS-netværk skalerer i takt med antallet af applikationer, et forsyningsselskab betjener. Tænk på det som en række opstillede dominobrikker. Det er umuligt at få adgang til en enkelt dominobrik midt i rækken uden at vælte resten af brikkerne. Den samme logik gælder for forsyningsselskaber, der bruger gammeldags iPaaS-løsninger. 

Når der foretages en ændring, skal hver applikation ændres som konsekvens, hvilket fører til et rigidt og meget sammenkoblet miljø. Det står i vejen for innovation, da forsyningsselskaber bliver nødt til at vurdere hele systemet, før der foretages ændringer. Sikkerhed bliver også et problem, da en fejl kan lægge alle andre komponenter i miljøet ned.

3. Projektvarighed

iPaaS-projekter tager for lang tid at gennemføre. Udviklere bliver nødt til at opbygge integrationer helt fra bunden og gå igennem uendelige testcyklusser for at sikre, at alt fungerer som forventet. 

Langvarige projekter er dyre og de påvirker fleksibiliteten. Hurtig levering af software er afgørende for innovation. Forsyningsselskaber kan ikke levere innovative løsninger, hvis de bruger det meste af deres tid på integrationsarbejde af lav værdi. Det giver dem et alvorligt handikap, hvis de ikke kan drage fordel af det ved at opgradere deres integrationer.

Den næste generation af iPaaS: Hvorfor er det fremtiden?

iPaaS-løsninger skal ændres for at kunne håndtere disse udfordringer – og det sker allerede. Flere og flere forsyningsselskaber går over til moderne iPaaS-leverandører for at få gavn af bedre resultater af softwareintegration. Skiftet foregår så hurtigt, at Gartner forventer, at to-tredjedele af de traditionelle iPaaS-leverandører går neden om og hjem 2023. 

Leverandører af den næste generation af iPaaS opfylder alle kravene med hensyn til integration af applikationer. Det er en klar fordel med tilgængeligheden af domænespecifik og færdigbygget integrationsindhold som f.eks. tilslutningsmuligheder, dataflows og API'er i moderne iPaaS-løsninger. Det giver forsyningsselskaber mulighed for at springe over det omstændige arbejde med at opbygge orkestreringer eller API'er og med at skrive integrationskode i hånden. 

Lad os se nærmere på, hvorfor den næste generation af iPaaS-løsninger er den bedste løsning for forsyningsselskaber.

1. Hastighed

Integrationstiden er meget hurtigere i moderne iPaaS-platforme. Ved brug af færdigbyggede integrationskomponenter bruger forsyningsselskaber højst et par dage på at forbinde deres applikationer. Det forbedrer fleksibiliteten, da forsyningsselskaber kan udrulle ændringer uden at skulle bekymre sig om, om andre it-komponenter er fleksible nok til at følge med. Hurtig innovation bliver en normalt tilgængelig mulighed frem for en luksus.

2. Omkostninger

Forsyningsselskaber behøver ikke at betale ekstra lønninger eller outsource udvikling for at kunne udnytte næste generations iPaaS-løsninger. Det giver flere penge til mål af høj værdi, der kan vækste organisationen sideløbende med implementeringer af næste generation af iPaaS. Hurtigere integrationer fører også til lavere udgifter i det lange løb på grund af stadigt lavere projektomkostninger. 

3. Nem integration

Leverandører af næste generation iPaaS tilbyder konfigurationsfunktioner, der kun kræver lidt kodning for at tilpasse integrationer. Forsyningsselskaber kan importere deres applikationers grænseflader og data til platformen og integrere dem med det samme, uden at det kræver omfattende teknisk ekspertise. 

Når ny software indbygges, kan forsyningsselskaber ganske enkelt tilføje den til integrationshub‘en og bruge dens data – og det er lige så enkelt at fjerne en applikation fra systemet på en sikker måde. Det rydder de sædvanlige forhindringer af vejen for virksomhedsintegrationer, hvilket fremskynder innovation og fleksibilitet i forsyningsselskaber. 

Greenbird & KMD som næste generations iPaaS-leverandør for forsyningsselskaber

Leverandører af næste generations iPaaS eliminerer udfordringerne ved centraliserede integrationer. De er dog ikke det bedste valg for forsyningsselskaber. I stedet har forsyningsselskaber brug for at arbejde med domænespecifikke iPaaS-leverandører, der ved alt, der er værd at vide om energibranchen. 

Derfor udviklede Greenbird løsningen Utilihive®, som KMD forhandler på det danske marked.

Utilihive® leveres med brugsklare integrationer til problemfri tilknytning til de forskellige teknologier anvendt i forsyningsselskaber, inklusiv intelligente målere eller IoT-sensorer, ERP'er og energistyringssystemer. Forsyningsselskaber bruger dage i stedet for måneder på at gennemføre deres integrationer takket være Utilihives plug and play-model. Denne platform overvåger og analyserer data hele døgnet rundt for at give forsyningsselskaber de indsigter, de har brug for til at kunne træffe velunderbyggede forretningsbeslutninger. 

Dette og hurtige integrationer forbedrer smidighed og fleksibilitet hos forsyningsselskaberne, så de kan lykkes i fremtidens energilandskab. I samarbejde med Greenbird ønsker KMD at give organisationer den bedst mulige oplevelse. Det starter med at gøre iPaaS til en fordel frem for en byrde for forretningen.

Kontakt

Portræt af Jonas Højer, Senior Sales Specialist i Energy Solutions Sales, KMD

Er du interesseret i at høre nærmere om, hvordan vi kan hjælpe netop jer? Så kontakt Jonas Højer, Senior Sales Specialist, KMD, for en uforpligtende snak.

Utilihive®

Med Utilihive® fås en revolutionerende integrationsplatform, der sætter forsyningsselskabet i førersædet ved at reducere afhængigheden af traditionelle systemintegratorer.

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev om energi og forsyning. Så er du blandt de første der modtager de seneste nyheder, indsigter og invitationer.

Tilmeld dig her