En åben bærbar computer

Med 130 e-læringskurser til rådighed kan kommunerne med adgang til Moderniseringsstyrelsens læringsløsning Campus sende deres medarbejdere på kursus, når det passer medarbejderne bedst.

Behovet for løbende at efteruddanne sig, kende nye love eller lære kompetencer som fx konflikthåndtering har aldrig været større for de kommunale medarbejdere.

Men i en travl hverdag kan det trække tænder ud at tage på kursus hele dage, hvor arbejdsbyrden hjemme på kontoret ikke bare venter – og måske er det eksterne kursus endda placeret på et tidspunkt, hvor der er særligt travlt.

Det er nogle af grundene til, at flere kommuner nu er begyndt at tilslutte sig den digitale læringsløsning Campus, som Moderniseringsstyrelsen hidtil har tilbudt medarbejderne i de statslige institutioner. Her finder man foreløbig 130 e-læringskurser i alt fra Forvaltningsloven til god adfærd i det offentlige. De mange kurser bliver udviklet i samarbejde med arbejdspladserne på en platform, som it-virksomheden KMD leverer.

Faxe Kommune er blandt de første kommuner, som har tilsluttet sig Campus og det digitale læringsmiljø.

”Fordelen ved Campus er, at det er tilgængeligt, når medarbejderne har tid. De behøver ikke at tage en hel dag eller hele dage ud af kalenderen for at tage på kursus. Det er også en økonomisk effektiv løsning i forhold til at sende medarbejdere på eksterne kurser,” siger afdelingschef i HR- og lønafdelingen i Faxe Kommune, Imran Akbar.