KMD mainframe servere

​e-Boks har vokseværk. Mængden af dokumenter i den store virtuelle postboks bliver fordoblet gang på gang, og det kræver en særlig stor elastik i it-platformen. Når kunderne samtidig stiller kompromisløse krav til sikkerheden, er KMD’s mainframe svær at komme uden om.

Det helt rigtige at vokse i

En tidobling af dokumenter siden 2005. Og flere fordoblinger forude. Det er virkeligheden hos danske e-Boks, der netop også er gået i luften i Norge og har flere udlandseventyr i sigtekornet. Samtidig er der ifølge direktør Henrik Andersen stadig rigtig meget at komme efter i Danmark, og tilsammen stiller det helt særlige krav til it-platformen.

- Tilbage i 2004 eller 2005 kunne man med en vis ret spørge os, om mainframe var at skyde gråspurve med kanoner. Men tiden har vist, at vi traf det rigtige valg. For os er mainframen blevet en nøgle til den vækst, vi er inde i. Hos KMD kan vi købe ind i de mængder og på de hylder, vi har brug for, og det gør det nemt for os at vokse, siger han.

Da e-Boks lukkede op for sluserne i Norge, krævede det ifølge Henrik Andersen heller ikke meget mere end et enkelt flueben fra hans side.

Et sikkert sted for alt, der er vigtigt

Forsvaret gør det, bankerne gør det, e-Boks gør det. Benytter mainframe, fordi det giver en ekstra høj sikkerhed for data.

- I e-Boks ligger databasen på mainframe, men brugerne får adgang gennem et Windows-miljø, KMD også huser. Skiftet mellem Windows-miljøet og mainframen gør det meget vanskeligt at hacke, og det er noget, der giver tryghed for vores kunder. Det er jo typisk personfølsomme oplysninger, de sender gennem e-Boks, forklarer Henrik Andersen.

På KMD's mainframe ligger e-Boks side om side med kommunerne og andre erhvervskunder.

- Kunderne ved, at e-Boks bliver drevet hos et af nordeuropas stærkeste driftscentre. Og det giver os den høje troværdighed, de efterspørger.

e-Boks udvikler. KMD gør det muligt

Selvom Henrik Andersen jonglerer hjemmevant med teknologiske termer, der normalt er forbeholdt fuldblods-it-nørder, er han meget bevidst om, hvor e-Boks skal bruge sine kræfter. Og hvor de ikke skal.

- For os er det helt naturligt at outsource det, der ikke er vores kerneforretning. Vi ville aldrig kunne drive vores boks-løsning med den ekspertise, stabilitet og døgnbemandede overvågning, som KMD gør. Og da slet ikke inden for en fornuftig økonomisk ramme, pointerer han.

For selvom der i 2011 løb omkring 200 millioner dokumenter gennem e-Boks, fylder det stadig ikke alverden i det store regnskab på KMD's samlede mainframe.

Hvad fremtiden byder e-Boks, er også et emne, der fylder i partnerskabet med KMD. De to parter holder fælles workshops, hvor KMD både trækker på egne og eksterne specialister. Så det nuværende setup er ingen selvfølge – det bliver løbende testet op mod nye muligheder.

- Alt i alt betyder det, at jeg sover roligt om natten, og det gør vores kunder også, slutter direktøren.

Aftalen om drift af e-Boks' forretningsapplikationer og administrative systemer løber i fire år frem til januar 2015.

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev fra KMD Business Products and Services. Så er du blandt de første der modtager de seneste nyheder, indsigter og invitationer.

Tilmeld dig her