Tim Frank Andersen fra Charlie Tango er klar med sine bud på, hvordan du kan glæde tech-nørden i din familie.

Af Tim Frank Andersen, Chief Digital Officer i Charlie Tango.

Julen er hjerternes fest – og gavernes. Men hvad er de mest interessante nye gadgets på markedet denne jul? Og hvad kan man slippe afsted med at købe for et få stillet sin egen tech-sult, under påskud af, at det er til ungerne?

Her følger en oversigt over nogle af de mest interessante gavemuligheder, som passende kunne ligge under juletræet i år. God fornøjelse og god leg!

Occulus Rift & Occulus Go – tag på virtuelle eventyr

Virtual Reality-området fortsætter med at udvikle sig. To af de mest populære og tilgængelige VR-systemer kommer fra virksomheden Occulus. Vil du gå all-in, så skal du købe Rift, det kræver dog en standalone VR-computer til at drive oplevelserne. Men så er du også fuldt til stede i den virtuelle virkelighed, du kan bevæge dig rundt, og du kan interagere med omgivelserne. Er du mere til at teste mulighederne af, så er Go deres nye system, der ikke kræver hverken computer eller telefon, og hvor du er fri fra kabler. Til gengæld kan du ikke bevæge dig frit rundt i VR-universerne, og du har kun en controller, men det er stadig en vild oplevelse, og grafikken er blevet markant bedre. Læs mere om Occulus.

Kano Harry Potter Coding Wand – lær dine små børn at kode

Der er i år kommet en lang række forskellige produkter på markedet, der har det til fælles, at de forsøger at motivere børn til at lære at programmere. Et af de mest vellykkede er fra Kano. Især hvis dine unger er vilde med Harry Potter. Først bygger du din egen tryllestav, og derefter lærer du at programmere den, så du med forskellige tryllestavsbevægelser kan få ting til at ske på skærmen. Det er sjovt og let at komme i gang. Wingardium Leviosa! Læs mere om Kano.

Sphero Bolt – til de små STEM nørder

Sphero har i nogle år lavet programmérbare bolde, men den seneste model er spækket med sensorer og hele softwaredelen er markant opgraderet. Det her er det ultimative legeprodukt til dine science-interesserede børn, som gerne vil have det sjovt, mens de nørder med sensorer og kode, og som du gerne vil forberede på en mere teknologisk verden. Den findes også som klassesæt, men man kan jo passende starte derhjemme. Læs mere om Sphero.

Furbo Dog Camera – gaven til din 4-benede ven

Hvis du synes, at det er synd for din hund, at den skal være alene hjemme, så er det her den ultimative julegave. Med Furbo-kameraet kan du fra mobiltelefonen både se og tale med din hund derhjemme, uanset hvor du er. Og det bedste er, at du kan fylde Furbo med godbidder, som du så interaktivt kan skyde afsted, når du synes, at din hund fortjener lidt ekstra. Og det hele kan både filmes og fotograferes, så du efterfølgende kan dele de sjove momenter med andre på sociale medier. Læs mere om Furbo.

Fujifilm SQ20- den ultimative gave til selfie-generationen

I en tid hvor vi fotograferer mere end nogensinde før, er det igen kommet på mode at kunne få sine shots ud på print. Og specielt Polaroid-kameraerne har sjovt nok været ekstremt populære blandt yngre generationer, hvor man skød et billede, og få minutter efter blev det fremkaldt – desværre ofte i en ret ringe kvalitet. Men der sker meget på det område, og seneste generation af Fujis Instax-kameraer er både et video- og fotoapparat samt i realiteten en bærbar printer. Du fotograferer nu dine billeder digitalt, efterbehandler dem i kameraet. Når du er klar, trykker du print og får billedet ud på papir. Mulighederne i den nye version er ret avancerede. Du kan lave collager, s/h billeder kombineret med farve, og multieksponeringer. En oplagt gave til teenagerne i huset. Læs mere om Fujifilm.

Findrs Bike Light – de ultimative cykellygter til den mørke tid

Er du træt af at få stjålet cykler? Og synes du at det kunne være cool med et par IoT lygter – som endda er dansk udviklede? Så er Findrs Bike Light svaret. De smarte lygter tænder selv, når du starter, men kun hvis det er mørkt. Når du bremser, så lyser de ekstra op. Den medfølgende app registrerer, hvor du stiller din cykel, så du kan finde den igen. Og hvis det stadig er svært på Nørreport Station at finde den rigtige cykel, kan du via app´en få lygterne til at blinke. Og endelig, så kommunikerer lygterne med andre Findrs Bike Light-lygter, så du forhåbentlig kan finde din cykel igen, hvis den skulle blive stjålet. Og vi ved, at det virker, for vi har prøvet det selv. Find den ultimative cykellygte.

Apple Watch 4 med eSim – til din indre James Bond

Det nye Apple Watch er det tætteste, du kommer på de ure, som James Bond har jongleret med i diverse film. Nyeste generation er nu også en telefon - foreløbig dog kun, hvis du har et abonnement hos 3. Men så kan du til gengæld også fint glemme din smartphone derhjemme og alligevel fungere. Der er walkie talkie funktion til andre Apple Watch-ejere. Du kan styre dine IoT-devices direkte fra uret via tale. Og så kan uret måle din puls og tage dit EKG (dog indtil videre kun i USA pga. manglende myndighedsgodkendelser). Læs mere om Apple Watch 4.