man-with-phone

Da Københavns Kommune sendte den populære fritvalgsordning i nyt udbud, sikrede de sig, at de ikke længere skulle have ansvaret for en lang række tidskrævende administrative opgaver.

Siden 2014 har udvalgte pædagogiske medarbejdere i Københavns Kommune benyttet sig af en særlig ordning med frit valg af bærbare computer og tablets til arbejdsbrug, mod at de selv finansierer en del af anskaffelsen – den såkaldte fritvalgsordning.

Ordningen har været en stor succes. Medarbejderne er ikke længere tvunget til at benytte skolens udleverede it-udstyr, men kan selv vælge deres foretrukne enheder til en meget favorabel pris. Det giver ikke alene medarbejderne en større arbejdsglæde; det øger også deres it-færdigheder, fordi de kan bruge de samme enheder privat og professionelt.

Desværre resulterede i en lang række administrative opgaver for medarbejderne i Pædagogisk IT. Faktisk så mange at de var nødt til at forankre opgaven hos en medarbejder på fuld tid.

”Der var mange sager med eksempelvis manuel håndtering af fratrædelser fra medarbejdere, der skiftede job undervejs i ordningen. Der var sager med barsel og andre former for orlov, erstatningssager, stjålne enheder og løbende spørgsmål fra medarbejderne. Det var også en udfordring at definere og afgrænse den målgruppe, der havde adgang til at benytte ordningen,” siger Mahmut Bulut, som er teamleder i Pædagogisk IT i Københavns Kommune.

Så da ordningen blev sendt ud i et nyt udbud, var det et krav til den nye leverandør, at de kunne overtage store dele af den daglige administration. Den udfordring løste KMD ved at automatisere mange processer og bygge en bestillingsportal, hvor de pædagogiske medarbejdere kan finde deres ønskede udstyr og bestille det nemt.

Den nye løsning har betydet, at lærerne har fået muligheden for at gøre det, de selv foretrækker.

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de seneste nyheder, indsigter og invitationer for kommuner og regioner direkte i din indbakke.

Tilmeld dig her