Højteknologisk teknisk træning bliver kombineret med analyser af de mange data, som træningen skaber. Målet er at fokusere træningen og løfte spillernes performance.

En stor del af moderne fodboldspilleres træning foregår stadig på træningsbanerne. Det er bestemt ikke blevet gammeldags at træne intervalspil, 4 mod 1, pasnings-Y og 9 mod 3 med én berøring – men den klassiske træning bliver i stigende grad løftet med teknologi og data i hånden.

Til det formål har den danske virksomhed Goal Station udviklet en højteknologisk træningsbane – Goal Station Arena - hvor spillerne bliver udfordret på nye måder – og hvor deres tekniske præstation konstant bliver tracket med sensorer.

Den store bane findes også i en simpel version fyldt med andre sensorer, som fokuserer på at måle spillernes præcision og reaktionstid – ligesom der findes løsninger med fokus på målmandstræning og andre, der gør det muligt at træne med modstandere – uden andre menneskelige spillere. Fælles for dem alle er, at spillernes præstationer konstant bliver noteret, så der bliver samlet store mængder af data på spillernes udvikling.

Sammen med KMD kan vi nu tilbyde et digitalt analyselag oven på Goal Station, som vi forventer vil sikre os en førerposition i et globalt marked, hvor data bliver det nye konkurrenceparameter for klubber, trænere og udøvere.

Brian Sørensen, opfinderen af Goal Station-træningsbanen

De mange data kan blandt andet anvendes til at benchmarke og identificere udviklingsområder, fokusere og intensivere træningen, forbedre skadesrestitutionen og meget mere.

For at give fodboldklubberne nye værktøjer til at analysere på deres egne data i Goal Station-systemet, slog virksomheden sig sammen med it-selskabet KMD om det fælles selskab Goal Station Digital. Det fælles selskab udnytter Goal Stations erfaring med den teknologiske træning og KMD’s ekspertise i at opsamle, behandle, analysere og udstille data på en enkel og brugervenlig måde.

KMD har i år for alvor satset på at hjælpe sportsklubber med at udnytte deres store mængder af data bedre. It-virksomheden er officiel datapartner for DBU og samarbejder med Divisionsforeningen og bl.a. superligaklubben AaB om at udvikle nye og bedre måder at arbejde med data. Det er den erfaring, som også skal bringes i spil i Goal Station Digital.

”Sammen med KMD kan vi nu tilbyde et digitalt analyselag oven på Goal Station, som vi forventer vil sikre os en førerposition i et globalt marked, hvor data bliver det nye konkurrenceparameter for klubber, trænere og udøvere,” siger Brian Sørensen, som er opfinderen af Goal Station-træningsbanen.

Brian Sørensen, som selv er uddannet fodboldtræner, vurderer, at det nye selskab har et godt afsæt, da den fysiske Goal Station-facilitet allerede anvendes af både danske og udenlandske klubber og sportsakademier. Dermed kan Goal Station Digital tilbyde en stærk kobling mellem fysisk træning og data på spillernes tekniske færdigheder, som sportsverdenen i stigende grad efterspørger.

Der er også store forventninger til det nye joint venture i KMD:

”Vi går i disse år målrettet ind i den digitale sportsverden, hvor vi kan bringe vores datakompetencer i spil over for nye segmenter. Data er allerede et afgørende konkurrence-parameter i sportsverdenen, og den trend vil blive forstærket markant de kommende år,” siger Peter D. Sønderskov, produktchef i KMD og Goal Station Digital.

”De nye generationer af sportsudøvere er vokset op med gaming, sociale medier og træningsapps. De dygtigste talenter vil derfor også kigge på de digitale faciliteter, når de skal vælge deres næste klub. Derfor ser vi et hul i markedet for Goal Station Digital, hvor vi skaber en stærk platform for fremtidens talentarbejde,” siger Peter D. Sønderskov.

Goal Station er et godt eksempel på, at tracking af spillernes performance under træning ikke kun foregår i de professionelle fodboldklubber. Efterhånden som det bliver almindeligt for spillere på mange niveauer at forbedre og styre sin udvikling ved hjælp af teknologi og data, vil Goal Station Digital også gøre det muligt at åbne et nyt privatmarked.

I fremtiden vil sportsglade familier også kunne bruge Goal Station Digital til fx at træne hjemme i haven og analysere resultaterne på samme måde, som man i dag kender det fra løbe-apps.

Lad os tale om Jeres muligheder!

Vores medarbejdere sidder klar til at tage en uforpligtende snak, hvor du kan få mere at vide og få svar på dine spørgsmål. Udfyld oplysningerne nedenfor og vi vender tilbage til dig hurtigst muligt.

Kontakt os
Felt er påkrævet

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og få de seneste nyheder, indsigter og invitationer til arrangementer fra KMD.