Forside til Search Inside Yourself bog

Det har været det mest populære interne kursus i Google i ti år og er nu også blevet en stor succes i KMD. Search Inside Yourself bygger på avanceret hjerneforskning, er skabt i en corporate kontekst og giver deltagerne øget performance og bedre lederegenskaber.

Der breder sig ofte en løssluppen stemning af overbærenhed, når der bliver talt om følelsesmæssig intelligens. Og der bliver hurtigt fulgt op med kommentarer om hippier i evig meditation, når værktøjer som mindfulness bliver bragt på banen.

Men når en it-virksomhed som KMD investerer i muligheden for at lade sine medarbejdere deltage i et udviklingsprogram, der tager udgangspunkt i avanceret hjerneforskning og er skabt i en forretningsmæssig kontekst, så fornemmer man pludselig ikke noget levn fra 1970erne. Tværtimod er der tale om et moderne og aktuelt program, som er skabt i Google i tæt samarbejde med verdens førende forskere inden for neurovidenskab, følelsesmæssig intelligens og mindfulness.

Search Inside Yourself hedder programmet, som siden sin start i 2007 har været det mest populære interne kursus i Google. Det blev skabt af den erfarne Google-ingeniør Chade-Meng Tan – eller bare Meng – som var blandt de første medarbejdere i det, der i dag er en af verdens største virksomheder. Interessen for Search Inside Yourself voksede uden for Google, som i 2012 etablerede non-profit-organisationen Search Inside Yourself Leadership Institute for at give resten af verden mulighed for at udnytte programmet.

Search Inside Yourself er et virkelig action-orienteret program. Det handler ikke om at gå ind i sig selv og sidde i et rum med en pude og en lukket dør for at være i zen.

Jakob Brix, afdelingsleder i kmd og certificeret Search Inside Yourself træner

At maksimere sit udbytte i verden

”Search Inside Yourself er et virkelig action-orienteret program. Det handler ikke om at gå ind i sig selv og sidde i et rum med en pude og en lukket dør for at være i zen. I stedet handler det om, hvordan man udvikler kompetencer, der gør, at man kan maksimere sit udbytte i verden i samarbejde med andre,” forklarer Jakob Brix, som udover at være afdelingsleder i KMD også er den eneste dansker, som er certificeret træner i Search Inside Yourself-programmet.

”Programmet er skabt i en forretningsmæssig, corporate sammenhæng. Det handler om at øge deltagernes evne til at fokusere, at kommunikere, lede sig selv og andre, blive mere robuste over for stress og være mere kreative og innovative. Det træner vi bl.a. ved hjælp af mindfulness, som også giver en ro og indre glæde samtidig,” siger Jakob Brix.

Medarbejdere i KMD har i to år haft mulighed for at deltage i interne Search Inside Yourself-kurser drevet af Jakob Brix, og det er blevet et af virksomhedens mest populære kurser.

Programmet forbedrer personlig performance

”Search Inside Yourself gør det muligt at forbedre sin personlige performance ved at træne koncentration og fokus. Det er især vigtigt i dag, hvor vi kan blive defokuseret hele tiden. Programmet øger deltagernes produktivitet, og derfor har det også hardcore business-fordele for KMD – udover at det øger glæden og freden i verden,” siger Jakob Brix.

Han fortæller om kolleger, som efter gennemførelsen af kurset og den efterfølgende træning har trappet sig ud af mange års brug af lykkepiller, mens andre fokuserer på den øgede effektivitet, de har fået ud af kurset.

”Jeg er blevet bedre til at lytte til kolleger og til kunder og er blevet bedre til at håndtere potentielle konflikter med kollegaer. Jeg er også blevet bedre til at være opmærksom på, når jeg ikke har være god til at lytte eller har ageret uhensigtsmæssigt ift. kollegaer eller kunder. Det har givet mig mere ro og overblik,” siger en af de mange KMD-medarbejdere, som har gennemført kurset.

Det er jo rettet direkte mod erhvervslivet og medarbejdernes erfaring for, hvor svær hverdagen kan være der. Det er også derfor, vi taler så meget om især performance og leadership.

Jakob Brix, afdelingsleder i kmd og certificeret Search Inside Yourself træner

Rettet mod erhvervslivet

Selv om Search Inside Yourself er skabt i Google og nu er et fast internt kursus i KMD, så er kurset ikke rettet direkte mod it-branchen. Til gengæld tager det udgangspunkt i de udfordringer, som kan opstå i erhvervslivet.

”Det er jo rettet direkte mod erhvervslivet og medarbejdernes erfaring for, hvor svær hverdagen kan være der. Det er også derfor, vi taler så meget om især performance og leadership. At træne sin følelsesmæssige intelligens og få indsigt i, hvordan man mestrer sine egne følelser, empati, social skills og evnen til at samarbejde på en åben måde, det er afgørende for sin egen performance,” fastslår Jakob Brix.

”Samlet set viser det sig, at grundglæden i livet stiger helt automatisk. Så vi øger den basale livsglæde i folk ved at accelerere nogle af de andre områder – samtidig med at træningen giver bedre performance, bedre lederegenskaber og et fundament for et liv i bedre trivsel,” siger han.

Fra november bliver det for første gang muligt at deltage i Search Inside Yourself på dansk uden for KMD, når programmet bliver udbudt for alle i et samarbejde mellem Heart&Mind A/S og KMD. Det foregår den 22. og 23. november i Ballerup. Du kan læse mere og tilmelde dig programmet her.