Malte Cats Abildgaard, der kigger til siden og smiler

Muligheden for at optimere og effektivisere, men også udfordre processer og eksisterende tilgange ved hjælp af teknologien var en af bevæggrundene til at Malte Cats-Abildgaard valgte at gå it-vejen.

Det var på tide at lære noget nyt i et større it-hus, da Malte Cats-Abildgaard tog skridtet og søgte ind som Sales Graduate i KMD. Tidligere sad han i mindre start-ups og scale-ups, såsom GoMore og Peakon, hvor der somme tider var en tendens til, at tingene kunne gå meget hurtigt i mange forskellige retninger – men alligevel gav det anledning til at lære en del, da man fik masser af ansvar. For Malte Cats-Abildgaard var det en tempofyldt og ambitiøs verden, hvor der indimellem manglede struktur, og med sigte om at afslutte studiet på en lærerig og interessant måde, så Malte Cats-Abildgaard det som en perfekt chance at søge ind som Graduate i KMD.

”Jeg vidste, at jeg lidt har fundet min hylde i it- og softwarevirksomheder, så hvor ville jeg få mest ud at være, hvor kunne jeg lære mest, og hvor kunne jeg komme mere ind i branchen og lære mere om hele it-universet? Da jeg så faldt over KMD’s graduate-program og læste stillingsopslaget, var jeg sikker: Alt der stod i opslaget, var noget, jeg gerne ville, og jeg ville få lov til at prøve en hel masse, som jeg ikke havde arbejdet med før. Så det var egentlig et ret naturligt valg for mig at søge den stilling,” fortæller Malte Cats-Abildgaard som blev en del af KMD’s Energy and Utility Industry Sales team i september 2020.

Da jeg så faldt over KMD’s graduate-program og læste stillingsopslaget, var jeg sikker: Alt der stod i opslaget, var noget, jeg gerne ville, og jeg ville få lov til at prøve en hel masse, som jeg ikke havde arbejdet med før. Så det var egentlig et ret naturligt valg for mig at søge den stilling

Malte Cats-Abildgaard, Energy and Utility Industry Sales team, KMD

Det har længe ligget i kortene, at Malte Cats-Abildgaard proaktivt skulle anvende sine færdigheder i it-branchen. Interessen fra it stammer nemlig fra en blanding af studie og tidligere studiejobs, og teknologien har altid givet Malte et beundrende smil på læben, når han har observeret nye måder at bruge den på både i samfundet og forretningsmæssigt.

”Jeg kan godt lide at optimere processer, og når ting bliver effektiviseret. Derfor er jeg stor tilhænger af det klassiske citat: ’work smarter, not harder’ - for hvis du kan gøre det klogere med teknologien, hvorfor skal du så ikke bruge de muligheder, det indebærer?” siger han.

Malte Cats-Abildgaard har en kandidatgrad fra CBS i erhvervsøkonomi og virksomhedskommunikation med speciale i data og digitalisering og har tidligere arbejdet med marketing. Men problemet med at arbejde med marketing var, at selvom han synes, det var spændende, så kom han for langt væk fra slutresultatet, hvor han ikke fik lov til at være med der, hvor de gode dialoger blev skabt, forhandlingerne blev udbygget, og handlen blev afsluttet. En af de helt grundlæggende årsager til, at Malte derfor også valgte at gå ned ad sælgerstien var den personlige interesse for at komme ud at have en masse dialoger med en hel del mennesker, samt skabe værdi for disse mennesker.

Malte Cats Abildgaard, der tager en selfie foran sin arbejdsstation

”Jeg er vild med den del, hvor folk ikke på forhånd ved, at de har behov for en given løsning endnu. Men hvor de ender med at sige, at de har fået skabt noget værdi i deres forretning sammen med os, fordi vi fik mulighed for at introducere løsningen, og vi havde en god samtale om den, og de fandt ud af, at det faktisk var noget, de godt kunne bruge,” siger han.

Med en stejl læringskurve samt en enorm støtte og tillid fra kollegerne, understreger Malte Cats-Abildgaard sin glæde ved at have fået muligheden for at videreuddanne sig igennem KMD Graduate-programmet:

”Jeg er mega glad for at have fået muligheden som graduate i KMD. Man får lov til at sidde i en stor virksomhed, som er interesseret i at uddanne en, og som har kendskab og mange års erfaring til et marked med produkter som der er behov for. Derudover får man lov til at være med, når de store beslutninger skal tages, og man får ansvar – for folk stoler på en. Hvis man fejler er der også plads til dét – så længe at man kommer op på hesten igen,” siger Malte Cats-Abildgaard og forsætter:

Jeg er mega glad for at have fået muligheden som graduate i KMD. Man får lov til at sidde i en stor virksomhed, som er interesseret i at uddanne en, og som har kendskab og mange års erfaring til et marked med produkter som der er behov for. Derudover får man lov til at være med, når de store beslutninger skal tages, og man får ansvar – for folk stoler på en. Hvis man fejler er der også plads til dét – så længe at man kommer op på hesten igen

Malte Cats-Abildgaard, Energy and Utility Industry Sales team, KMD

Malte Cats Abildgaard, der sidder i en stol i baggrunden, med en persons hoved i forgrunden

”Derfor vil jeg da helt klart råde nyuddannede til at gribe muligheden, hvis den er der. Jeg har været glad for det fra starten, og nu har jeg jo været her i næsten et halvt år – og jeg føler at jeg har udviklet mig meget mere end jeg havde regnet med. Jeg har lært enormt meget om markeder, produkttyper, teknologier, forretningsudvikling, hvordan du starter dialoger, skaber og afslutter salg, og jeg kan blive ved. Man bliver inddraget i en hel masse ting og får en masse praktisk viden og læring, som man kun kan få ved at være til stede og få hands-on,” siger han.

I takt med sin udvikling og stejle læringskurve tildeles Malte Cats-Abildgaard stadig endnu mere ansvar, og forsætter sin jagt på at udvikle sig i rollen, som Sales Graduate. 

Læs mere om KMD Graduate Program


Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev om energi og forsyning. Så er du blandt de første der modtager de seneste nyheder, indsigter og invitationer.

Tilmeld dig her