Grundfos hovedkvarter

Da Grundfos oplistede rækken af krav til deres fremtidige lønløsning, endte valget med at falde på KMD Payroll Cloud. Efter mange år med driftsansvar og vedligeholdelsesopgaver ser de frem til at overlade maskinrummet til KMD, så de selv kan kaste sig over globale udviklings- og integrationsopgaver.

Grundfos har en cloud first-tilgang. De har på flere forretningsområder migreret deres løsninger op i skyen. Dette princip gjaldt dog af flere årsager ikke deres lønløsning. Indtil for nylig i hvert fald.

Efter en grundig behovsanalyse har Grundfos valgt KMD Payroll Cloud som fremtidig lønløsning i Danmark. Det fortæller Michael Bendixen, som er Senior Manager og it-ansvarlig for HR-systemer globalt, og hans kollega Mikael Feilberg, som er Payroll Manager og ansvarlig for løn i Danmark og Europa.

“Vores cloud first-tilgang handler bl.a. om at være evergreen. Det betyder, at når vi lægger os i skyen, overlader vi ansvaret for at patche, opgradere og vedligeholde vores løsninger til en ekstern leverandør. De lovgivningskrav til løsningerne, som hele tiden ændrer sig, har leverandøren ansvaret for. Den strategi sikrer, at vi altid er på omgangshøjde med den nyeste teknologi og lovgivning,” siger Michael Bendixen.

De lovgivningskrav til løsningerne, som hele tiden ændrer sig, har leverandøren ansvaret for. Den strategi sikrer, at vi altid er på omgangshøjde med den nyeste teknologi og lovgivning.

Michael Bendixen, Senior Manager og it-ansvarlig for HR-systemer globalt i Grundfos

Velkendt og gennemtestet lønmotor

Grundfos er som bekendt en global virksomhed med ca. 19.000 ansatte i hele verden – heraf ca. 4.500 i hovedkontoret i Bjerringbro og resten af Danmark. Deres overvejelser forud for valget af KMD Payroll Cloud gik dels på, om løsningen kunne håndtere den kompleksitet, der følger med at være en produktionsvirksomhed med mange ansatte på forskellige overenskomstaftaler. Og dels om en cloud-løsning rent systemarkitekturmæssigt passede ind i resten af systemlandskabet – nu og på sigt. Begge forhold understøttes i KMD Payroll Cloud, som efter planen bliver implementeret i slutningen af 2018.

“Derudover valgte vi KMD Payroll Cloud, fordi lønmotoren i systemet er en velafprøvet løsning. KMD’s lønmotor har gennem mange år bevist, at det er en løsning, der kan håndtere løn for virksomheder, der på mange måder ligner Grundfos. At motoren nu bliver løftet op i skyen med alle de fordele, det giver, gjorde, at mavefornemmelsen samlet set var rigtig god,” siger Mikael Feilberg.

Sikkerhed er ikke en bekymring

Begge de herrer ved godt, at snakken stadig går på, om sikkerheden nu også er orden i cloud-baserede løsninger. Men løsningen er blevet sikkerhedsvurderet og godkendt af Grundfos.
“It-sikkerhed vil altid være et issue. Men det har ikke noget at gøre med, om løsningen kører i skyen eller ej. Vi er fuldstændig trygge ved KMD Payroll Cloud, og at KMD lever op til deres ansvar som leverandør,” fastslår Michael Bendixen.

It-sikkerhed vil altid være et issue. Men det har ikke noget at gøre med, om løsningen kører i skyen eller ej. Vi er fuldstændig trygge ved KMD Payroll Cloud, og at KMD lever op til deres ansvar som leverandør.

Michael Bendixen, Senior Manager og it-ansvarlig for HR-systemer globalt i Grundfos

Innovation fra markedet

Blandt Grundfos’ mest oplagte forventninger til KMD Payroll Cloud hører fordelene ved at lægge ansvaret for basisdrift, vedligehold og optimering ud til KMD. Med de økonomiske gevinster, der følger med. Men derudover har Grundfos også en forventning om at komme ind i et stærkt udviklingsmiljø, hvor ny funktionalitet til deres lønløsning kommer med næste opdatering.

“Nu er det ikke længere os selv, der skal bruge tid og ressourcer på at udvikle og teste nye features. Vi får glæde af den udvikling, der foregår rundt omkring, og så lander de nye og gennemtestede features automatisk hos os,” siger Mikael Feilberg.

Tid til udvikling

Med KMD Payroll Cloud forventer Grundfos, at de kan frigøre flere ressourcer til udviklingsopgaver i stedet for – som det ofte var tilfældet med deres tidligere, traditionelle lønløsning – at hænge fast i brandslukningsopgaver.

“Vi anvender eksempelvis SAP SuccessFactors som global HR-løsning. Her vil vi gerne kigge på, hvordan vi kan binde vores payroll- og HR-processer bedre sammen. Det vil give os en helt anden smidighed. Den opgave får vi frigjort flere ressourcer til, fordi vi har valgt skyen,” siger Michael Bendixen og slutter af med at forklare, at Grundfos også har planer om at anvende nye og mere brugervenlige rapporteringsværktøjer i skyen, som kan være med til at øge indsigten i forretningen ved hjælp af eksempelvis KPI-målinger, forecasting og andre analytics-discipliner.

Læs mere om KMD Payroll Cloud

KMD Payroll Cloud er en SAP-baseret løsning til Danmark, Norge og Sverige. Løsningen opdateres automatisk og kan integreres i ethvert it-miljø.

Læs mere om mulighederne her

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de seneste nyheder, indsigter og invitationer om løn, HR og tid til erhverv.

Tilmeld dig her