Michelle Vesterby løber over målstregen ved KMD IRONMAN Copenhagen 2017

Den forsvarende mester blandt de professionelle kvinder var den første oppe af vandet ved Amager Strandpark – og Michelle Vesterby kiggede sig aldrig siden tilbage, før hun som den første kvinde krydsede målstregen på Ofelia Plads.

Hun sagde på forhånd, at hun var kommet til København for at genvinde KMD IRONMAN Copenhagen – og Michelle Vesterby levede op til sine egne forventninger og knuste de øvrige professionelle kvinder med en tid på 9 timer og 19 sekunder.

”Jeg er bare så glad og lykkelig over at vinde på hjemmebane. Det er en helt unik fornemmelse. Publikum var fantastisk, og jeg har lyst til at løbe en omgang til. Selv om lårbasserne er trætte, så er kinderne mere trætte af at smile hele vejen rundt,” sagde en glad Michelle Vesterby til TV 2 SPORT lige efter løbet.

Michelle Vesterby havde på forhånd sat sig for at vinde igen efter sejren i 2015. Sidste år deltog de professionelle kvinder ikke i KMD IRONMAN Copenhagen, så det blev en dobbelt sejr til den 33-årige herningenser.

I et interview i sidste uge sagde hun, at hun stillede op i København af ren lyst – for hun var allerede kvalificeret til årets VM i Hawaii – og at hun ville bruge oplevelsen i København til at få et ekstra mentalt boost from mod Hawaii. De tusindvis af glade københavnere rundt på ruten må have givet præcis det boost, der kan sende Michelle Vesterby helt op på podiet i Hawaii for første gang.

Det kendte smil og det høje humør var tydeligt i de københavnske gader, men i ryggen havde Michelle Vesterby også et bjerg af data, som er blevet en afgørende del af hendes træning.

”Af personlighed er jeg meget en humør-atlet, men jeg er også blevet farvet af min træners filosofi, som handler rigtigt meget om tal og test. Så jeg må indrømme, at jeg også selv er blevet en slave af data,” sagde Michelle Vesterby i vores interview fra sidste uge.