Billede af glasfronten af Horsens Raadhus

Mange kommuner arbejder lige nu på indsatsområderne i det Moderniserings- og Effektiviseringsprogram (MEP), som regeringen og KL aftalte i 2017. Horsens er allerede langt med arbejdet.

Da regeringen og Kommunernes Landsforening (KL) i 2017 aftalte et moderniserings- og effektiviseringsprogram (MEP), satte det gang i en række overvejelser rundt i landets kommuner.

Det samlede program skal nemlig finde 1 mia. kroner årligt i effektiviseringer frem til 2020. Kommunerne råder over halvdelen, mens den anden halvdel skal findes i den samlede offentlige sektor.

KL har opgjort, at det for en kommune med ca. 40.000 indbyggere svarer til, at der hvert år skal moderniseres og effektiviseres for 6,7 mio. kroner – hvoraf de 3,35 mio. kroner er en reel reduktion af kommunens budget, mens et tilsvarende beløb bliver i kommunen.

Med sine cirka 86.000 indbyggere bliver beløbene for Horsens Kommune godt dobbelt så høje. Derfor er man i regnskabsafdelingen i Horsens Kommune i fuld gang med at arbejde med MEP-aktiviteternes fem temaer, som dækker effektive indløb og konkurrenceudsættelse, bedre ressourceudnyttelse og styring, digitalisering, regelforenkling og afbureaukratisering samt effektiv drift gennem nye organiseringer og samarbejdsformer.

Du kan læse regnskabschef Niels Ravns bud på, hvilke gevinster Horsens Kommune allerede har fået ud af arbejdet lige her.

Foto: Horsens Kommune

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de seneste nyheder, indsigter og invitationer for kommuner og regioner direkte i din indbakke.

Tilmeld dig her