Portræt af en ung mandlig KMD graduate

Nicolaj Iversen nåede både at blive fysioterapeut og være en del af en it-startup, før han blev en af de første KMD Graduates. At KMD investerede i hans certificering gav et boost til det krævende forløb.

Der er forskellige veje frem mod målet i de fleste forløb. Det gælder ikke mindst vejen frem mod KMD’s Graduate-program, som Nicolaj Iversen var en af de første til at gennemføre. For trods en stor teknisk nysgerrighed begyndte hans uddannelse med en titel som autoriseret fysioterapeut.

En kandidatgrad i Klinisk Videnskab og Teknologi fra Aalborg Universitet fulgte, før Nicolaj Iversen med sin baggrund i sundhed involverede sig i en it-startup med fokus på netop sundhed og træning.

”Men det var ikke nok for mig at arbejde med teknologien. Jeg ville forstå teknologien, så jeg gik i gang med at lære mig selv at kode. Det hele begyndte pludselig at give mening for mig, og jeg kunne være involveret på en helt anden måde,” siger Nicolaj Iversen.

”Samarbejdet i vores startup gik i vasken samtidig med, at muligheden for KMD Graduate-programmet dukkede op. Jeg havde fulgt KMD i en længere periode, fordi jeg havde brugt nogle af KMD’s sundhedssystemer tidligere, så det var et helt perfekt match for mig,” siger han.

Den autoriserede fysioterapeut blev en del af KMD’s første hold af Technical Consultant-graduates. Det blev et krævende forløb, hvis første mål var at opnå en certificering som programmør i Microsofts kodesprog C# (som på engelsk udtales See-sharp).

”Det var fantastisk at få lov til at dykke ned i C# og lære at bruge den agile proces som et scrum team. Jeg troede egentlig, at jeg var færdig med at læse, men det blev en virkelig intens tid, hvor det kun handlede om at kode. Det var tidligt oppe og sent i seng og et farvel til weekender og helligdage, før jeg efter tre måneder fik mit første certifikat,” siger Nicolaj Iversen.

”Det bedste ved KMD Graduate-programmet var netop muligheden for at dykke ned i ét område. Jeg oplevede det som et stort rygklap, at KMD investerede i mig. Det gav virkelig et boost og gjorde, at jeg for alt i verden ville lære det. Jeg har stor respekt for, at man på den måde tør investere i sine Graduates,” siger han.

Portræt af en ung mandlig KMD graduate

Med certificeringen i ryggen blev Nicolaj Iversen placeret som Developer i det team i Research & Development, som bygger KMD Momentum, en løsning der bruges i mange af landets jobcentre. Der sidder han stadig, nu på projektets bærende scrum team.

”Det har været super fedt at være med på den rejse sammen med KMD Momentum. Der har været utroligt meget at lære, og det har stillet store krav til, at jeg turde kaste mig ud i nye områder,” siger Nicolaj Iversen.

At gennemføre det udfordrende program har betydet meget for hele Nicolaj Iversens graduate-hold. ”Vi var igennem et meget presset og intenst forløb sammen. Vi plejer at sige, at vi har opnået en slags brotherhood, fordi vi har gennemgået noget sammen, så vi mødes stadig ofte og deler udfordringer og oplevelser, som kan hjælpe os videre i hverdagen,” siger Nicolaj Iversen.

For Nicolaj Iversen er rejsen med certificeringer og nye kompetencer i KMD i øvrigt langt fra slut. Lige nu læser han op til en certificering i Microsofts cloud-løsning Azure, som bliver brugt i KMD Momentum. I fremtiden drømmer han om at arbejde endnu mere med cloud-arkitektur og data science.

Læs mere om KMD's graduate-program her