KMD-ansatte i kommune-praktik: Det har været utrolig lærerigt at opleve, hvordan man i kommunerne bruger vores løsninger

I foråret var Jeppe Loft Jensen og Jonas Köllner, som en del af deres job i KMD, i praktik hos to af KMD’s kunder; Brønderslev Kommune og Randers Kommune. Praktikforløbene har været yderst vellykkede og har blandt andet givet en bedre forståelse for, hvordan man i kommunerne bruger KMD Opus.

Publiceret: 14. september 2022
Kvinde med notesblok i hånden står og forklarer noget til sine tre kollegaer i et mødelokale

KMD-ansatte i kommune-praktik: Det har været utrolig lærerigt at opleve, hvordan man i kommunerne bruger vores løsninger

I fire måneder har Jeppe Loft Jensen, Graduate Business Specialist og Jonas Köllner, Senior Product Manager, været i praktik hos to af vores kunder; Brønderslev Kommune og Randers kommune. Her blev de tre dage om ugen en del af regnskabsafdelingerne og oplevede på den måde hverdagen i kommunerne – helt som hvis de var ansat af kommunerne. Formålet med praktikforløbene var på egen hånd at opleve, hvordan KMD Opus bliver brugt i de to kommuner og ikke mindst at få en bedre forståelse for kommunernes ønsker i forhold til fremtidige funktioner i løsningen.

Et givende forløb

Regnskabschef i Randers Kommune Kim Lauritsen har haft Jonas Köllner i praktik og siger:

“Jonas har i sit praktikophold hos os i Randers Kommune fået indsigt i, hvordan vi bruger økonomisystemet centralt, i forvaltningernes stabe og de decentrale afdelinger. Vi håber, at det har givet en indsigt i dagligdagen fra mange perspektiver – hvad er godt, hvad ‘bøvler vi med’, og hvad kunne vi godt tænke os anderledes. Jonas har lagt ører til både gode og mindre gode ting i systemet, og vi håber, at han har fået en god indsigt i de mindre samt de lidt mere omfattende ønsker til forbedringer af økonomisystemet,” siger Kim Lauritsen og tilføjer:

“Vi har i Randers Kommune haft nogle gode drøftelser med Jonas, og han har været god til at være åben og lyttende, og vi håber, at han ikke ‘glemmer’ Randers Kommune i mange år fremover,” siger Kim Lauritsen med et smil. 

Også Jonas Köllner har kun positive ting at sige om forløbet i Randers Kommune.

”Da jeg startede i KMD, var det også mit første møde med den kommunale verden, så for mig har praktikken virkelig givet mig en forståelse for, hvordan man arbejder i en kommune. Derudover er Randers Kommune en ny kunde på KMD Opus, hvilket betyder, at jeg har været med fra starten og har fået indsigt i implementeringsprocessen også,” siger Jonas Köllner. Han fortæller videre:
”Selvom jeg til daglig arbejder i KMD Opus, repræsenterede jeg hele KMD i deres øjne og fik spørgsmål til mange af vores andre løsninger også. Det var superlærerigt for mig,” siger Jonas Köllner og fortsætter:

”Faktisk har forløbet været en stor øjenåbner, og jeg er kommet hjem med en række ideer til, hvordan vi kan forbedre og arbejde videre med vores løsning. På den måde har forløbet været utrolig givende begge veje –  ikke mindst for os i KMD,” fastslår Jonas Köllner.

Et tættere samarbejde

Jeppe Loft Jensen, der har været i praktik i Brønderslev Kommune, forklarer ligesom Jonas Köllner, at forløbet har givet ham en langt bedre forståelse for, hvordan KMD Opus indgår i kommunens dagligdag:

”Det var en fed oplevelse at få lov til at komme i praktik i Brønderslev Kommune. Jeg fik indblik i, hvordan en kommune arbejder, og hvordan vores løsning er en del af det arbejde. Derudover var det interessant at møde de mennesker, der hver dag arbejder i vores løsning og høre deres tanker om løsningens styrker og svagheder. Man kan hurtigt stirre sig blind og komme til at fokusere på de funktioner, man selv synes er fede,” siger Jeppe Loft Jensen.

Modsat Randers Kommune har Brønderslev Kommune været kunde på KMD Opus i mange år, og kommunen og KMD har altid haft et tæt og godt samarbejde. Alligevel mærker Jeppe Loft Jensen, at forløbet i kommunen har styrket relationen yderligere:

”Brønderslev Kommune har været kunde hos KMD i mange år – og det kunne man tydeligt mærke. De ansatte i kommunen kendte og brugte mange af vores løsninger, og mange af dem kendte også en masse fra KMD. Alligevel mærkede jeg en begejstring for, at de i kommunen havde en, der til daglig arbejder med løsningerne, med ombord i perioden, da det var hurtigere for dem at forklare og vise, hvordan de arbejder i systemerne. Vi vil helt sikkert fortsætte med at tage i kommune-praktik i vores afdeling,” afslutter Jeppe Loft Jensen.

 

Kontakt

Kontakt os

Vi er klar til en uforpligtende snak om, hvordan I bedst kan udnytte KMD Opus til jeres fordel.

KMD Opus Økonomi

KMD Opus Økonomi hjælper jer med jeres økonomistyring og giver jer digitaliserede og sammenhængende processer.

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de seneste nyheder, indsigter og invitationer for kommuner og regioner direkte i din indbakke.

Tilmeld dig her