Kollegaer sidder ved bord og arbejder

Med implementeringen af KMD Elements får Centrica Energy Trading en it-understøttelse, som meget præcist kan udtrykke deres unikke forretningsbehov. Det kommer bl.a. til at resultere i mere effektive arbejdsgange og en hurtigere og nemmere afregning af kunderne.

Det er et stort og omskifteligt marked, det danske energihandelsselskab, Centrica Energy Trading, navigerer i. Populært sagt agerer de energimellemhandlere for producenter og forbrugere af bl.a. vind-, sol-, vandkraft-, gas- og biomasseenergi, og de er pt. aktive på markeder i Danmark, Norge, Sverige, Tyskland, Storbritannien, Holland, Belgien, Frankrig og Italien, men med ambitioner om at ekspandere til flere regioner i verden. Al den kompleksitet, der ligger i at kunne håndtere så mange energikilder i så mange markeder på både køber- og sælgersiden, stiller ekstremt store krav til den it-løsning, der skal understøtte Centrica Energy Tradings forretningsmodel.

Indtil for nylig brugte Centrica Energy Trading en ældre KMD-løsning til at holde styr på måledata, elpriser, Power Purchase Agreements (PPA’er), statslige tariffer og meget andet. Men nu er de i gang med en konvertering til KMD’s helt nye energiløsning, KMD Elements.

“KMD Elements og vores tidligere løsning kan et stykke af vejen det samme. Men hvor man godt kan mærke, at KMD’s tidligere løsning blev bygget i en anden tid, hvor der eksempelvis var en begrænset mængde energikilder, fremstår KMD Elements som en mere tidssvarende og moden løsning. Det bliver simpelthen lettere for os at understøtte vores forretningsbehov i KMD Elements,” siger Jakob Bro Nielsen, Business Project Manager i Centrica Energy Trading.

KMD Elements og vores tidligere løsning kan et stykke af vejen det samme. Men hvor man godt kan mærke, at KMD’s tidligere løsning blev bygget i en anden tid, hvor der eksempelvis var en begrænset mængde energikilder, fremstår KMD Elements som en mere tidssvarende og moden løsning. Det bliver simpelthen lettere for os at understøtte vores forretningsbehov i KMD Elements

Jakob Bro Nielsen, Business Project Manager, Centrica Energy Trading 

Understøttelse af forretningsmodellen

For at illustrere kompleksitetsniveauet og nogle af de udregninger, der skal foretages i KMD Elements, lever Centrica Energy Trading bl.a. af at købe og sælge strøm på det internationale energimarked. De har faste prisaftaler med deres kunder, men de har også variable prisaftaler, hvor prisen på el stiger og falder i takt med globale markedstendenser og vejrudsigter. Overblikket over de forskellige kundeaftaler skal bl.a. komme fra KMD Elements, og selve afregningen for købt og solgt strøm skal også håndteres i KMD Elements.

Derudover lever Centrica Energy Trading også af at overtage det såkaldte balanceansvar på vegne af deres kunder. For at kunne leve op til balanceansvaret skal Centrica Energy Trading hver time indrapportere til statslige myndigheder, hvor meget strøm deres kunder kommer til at producere. For Storbritannien skal samme data indrapporteres hver halve time, og i Tyskland er det hvert kvarter. Betalingen fra kunden for at komme af med balanceansvaret afregnes gennem KMD Elements.

Højere effektivitet og hurtigere kundeafregning

Når KMD Elements bedre kan understøtte behovene i Centrica Energy Trading, handler det om, at løsningen giver mulighed for at understøtte unikke forretningsprocesser. I fremtiden bliver det eksempelvis nemmere – gennem den fleksible konfigurationsmotor – at håndtere virksomhedens forskelligartede energiaftaler med kunderne, medarbejdereffektiviteten kommer til at stige som følge af mere strømlinede processer, og det bliver hurtigere at sende kundeaftaler til afregning.

Fleksibiliteten i KMD Elements har også betydning for den internationale ekspansionsrejse, Centrica Energy Trading er på. Her er der brug for at kunne håndtere en generelt stigende kompleksitet i verdens energimarkeder, og der er brug for at kunne konfigurere selv de mest avancerede kontrakter i KMD Elements.

“Derudover er KMD Elements cloudbaseret, hvilket blandt andet betyder, at vi kan udnytte mere automatiseringsteknologi, så vi slipper for manuel håndtering af nogle af vores forretningsprocesser. Og så gør de åbne snitflader, at vi kan integrere KMD Elements i vores systemlandskab, så det kommer til at snakke sammen med vores CRM-system og en række af vores interne systemer,” siger Jakob Bro Nielsen.

Derudover er KMD Elements cloudbaseret, hvilket blandt andet betyder, at vi kan udnytte mere automatiseringsteknologi, så vi slipper for manuel håndtering af nogle af vores forretningsprocesser.

Jakob Bro Nielsen, Business Project Manager, Centrica Energy Trading

“Fortrinligt” samarbejde med KMD

Det løbende samarbejde med KMD har Centrica Energy Trading været mere end almindeligt godt tilfreds med.

“Vi har et fortrinligt samarbejde med KMD. Man kan godt mærke, at de har nogle mennesker ansat, som har leveret softwareløsninger til energisektoren i de sidste 30-35 år. Det er sjældent, at vi arbejder sammen med leverandører, der er på det niveau, og som har den form for detaljerede indblik i vores forretning,” slutter Jakob Bro Nielsen.

Konverteringen af data fra den tidligere KMD-løsning til KMD Elements er i fuld gang, og parterne forventer, at hele projektet er afsluttet i god tid inden udgangen af 2021.

Om Centrica Energy Trading

Centrica Energy Trading, tidligere Neas Energy, er en international energivirksomhed, der køber og sælger strøm fra energikilder såsom vind, sol, gas og biomasse i det europæiske marked. I 2019 havde virksomheden en omsætning på næsten 78 milliarder kroner.

Læs mere om KMD Elements

KMD Elements er en cloud-baseret, moderne kundeservice- og afregningsløsning, der er bygget til at automatisere og modernisere komplekse beregnings- og afregningsprocesser. Løsningen er udviklet med udgangspunkt i energi- og forsyningsmarkedet og bygger på en platform, der kan tilpasse sig i takt med stigende kompleksitet i markedet.

Læs mere om mulighederne her

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev om energi og forsyning. Så er du blandt de første der modtager de seneste nyheder, indsigter og invitationer.

Tilmeld dig her