Kvinde smiler ved computer

Furesø Jobcenter gik i drift med KMD Momentum mandag den 29. maj 2017. Idriftsættelsen er gået godt, og implementeringen, der omfattede uddannelse, datakonvertering, test og idriftsættelse og blev gennemført på én arbejdsuge. Furesø Kommune tangerede den hurtige implementering i Gladsaxe Jobcenter, der gennemførte implementeringen på 6 dage i ugen efter påske 2017.

Undervisning der fremmer forståelsen

KMD anvender Herskin-metoden til undervisning. Furesø Kommune valgte, at KMD skulle undervise udvalgte superbrugere i KMD Momentum, hvorefter, superbrugerne selv ville forestå undervisningen af resten af brugerne:

”Vi har oplevet en super uddannelse af KMD Momentum, som på kort tid har gjort os selv i stand til at undervise vores kolleger. Vi oplevede begejstrede kolleger, som meget hurtigt efter vores undervisning, glædede sig til at arbejde i KMD Momentum, og som hurtigt selv uden hjælp kunne udføre sine opgaver.

Vi står med en oplevelse af, at implementeringen af KMD Momentum fra uddannelse til idriftsættelse er gået rigtig godt, og de små sten der har været på vejen, er blevet ryddet af vejen meget hurtigt”, siger Nermina Dervisaj, Socialrådgiver og superbruger i KMD Momentum, Furesø Kommune.

Arbejdsgange i fokus

Furesø Jobcenter har i samarbejde med KMD forberedt implementeringen gennem en opdatering af jobcentrets arbejdsgange. Dette har både resulteret i effektive arbejdsprocesser og styrket den nye Momentum superbruger-organisation:

”Nu har vi været i drift med KMD Momentum siden 29. maj, og vi må sige, at det er gået rigtig godt. Vi kan kun udtrykke tilfredshed med det implementeringsforløb, vi sammen med KMD har været igennem. Lige fra superbrugeruddannelsen til selve idriftsættelsen, har vi oplevet KMD’s medarbejdere som engagerede og de har med ildhu gjort alt for at sikre os de bedste betingelser.”

At vi selv har stået for afholdelse af slutbrugeruddannelsen, har betydet, at vi samtidig har lagt fundamentet for vores Momentum superbrugerorganisation, som kan støtte kollegerne, også efter afslutning af implementeringsforløbet.

Vi glæder os til det fortsatte samarbejde med KMD om udviklingen af Momentum”, siger Centerchef Flemming Sommer, Furesø Kommune.

 

Læs mere om KMD Momentum

 KMD Momentum understøtter jobcenterets arbejde i forhold til sagsbehandling samt over for borgere og i samarbejdet med virksomheder.

Læs mere om mulighederne her

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de seneste nyheder, indsigter og invitationer fra social- og sundhedssektoren direkte i din indbakke.

Tilmeld dig her