Grønne KMD ballonner

KMD har implementeret første kunde på den nye lønløsning, KMD Payroll Cloud. Den endelige idriftsættelse og den første lønkørsel er netop gennemført med stor succes, melder virksomheden.

Efter en samlet implementeringsperiode på bare fem måneder har KMD’s kunde, som er en større dansk virksomhed med ca. 3.000 medarbejdere og kontorer over hele Danmark samt Grønland, netop gennemført deres første lønkørsel med KMD Payroll Cloud. Og det har været en klar succes. I en bedømmelse af projektet har kunden kvitteret med en meget flot samlet score på 9,5 på en skala fra 1–10, hvor 10 er den højest mulige score.

Det fortæller Morten Spanner, som er Business Line Manager for KMD Payroll Cloud.

“Hele KMD-teamet har fået stor ros for at balancere en ambitiøs tidsplan henover en sommerferie med kompetent styring og stor professionalisme. Selvom det var en relativt omfattende øvelse at flytte kundens lønløsning fra et internt driftsmiljø til vores cloud-miljø på kort tid, lykkedes det. Og endda med meget få fejl og tilbageløb undervejs,” siger han.

Implementering baseret på en agil projektmodel

En del af forklaringen på den effektive proces har været, at implementeringen har fulgt de grundlæggende principper i en gennemtestet SAP-tilgang.

“KMD benytter en agil projektmodel, der hedder KMD Activate. Det er en metode, der anvender værktøjer kendt fra lignende agile projektmodeller. KMD Payroll Cloud er derudover blevet leveret og konfigureret ved hjælp af en omfattende og detaljeret skabelon, som tager udgangspunkt i basisopsætning, som fungerer som en accelerator til den endelige lønkonfigurering,” siger Morten Spanner.

“Det vil sige, at vores kunde har fået en skræddersyet løsning, men at løsningen er baseret på best practice for, hvordan man behandler og flytter løndata. Med tilbagemeldingerne fra kunden kan vi konstatere, at både projektmodel og skabelon i den grad har stået sin prøve.”

Selvom det var en relativt omfattende øvelse at flytte kundens lønløsning fra et internt driftsmiljø til vores cloud-miljø på kort tid, lykkedes det. Og endda med meget få fejl og tilbageløb undervejs

Morten Spanner, Business Line Manager for KMD Payroll Cloud

Tid og penge sparet

En virksomheds gevinster forbundet med at overlade deres lønopgave til KMD skal først og fremmest måles i ressourceoptimering.

Virksomheder vil spare tid, som tidligere blev brugt på manuelle arbejdsgange til eksempelvis overførsler, refusionsopgørelser, indberetninger og indlæsning af skattekort. Og de vil spare penge, som tidligere blev brugt på hardware, support og dyre konsulenter, der stod for at vedligeholde og installere nye versioner af lønløsningen.

Fremtidssikret og avanceret funktionalitet

Men KMD Payroll Cloud opfylder ikke kun behov nu og her. Løsningen og ikke mindst paletten af værktøjer og funktionalitet peger langt ind i fremtiden.

Med KMD Payroll Cloud kan man opnå en mere effektiv afvikling af lønkørslerne, fordi løsningen har indbyggede kontrolmekanismer, hvilket reducerer mængden af ressourcetunge fejl, der efterfølgende skal rettes. KMD Payroll Cloud lever også op til krav om høj fleksibilitet, da løsningen dels kan integreres i ethvert it-miljø uanset HR-system, og dels bliver automatisk opdateret med nye regler og ny lovgivning.

“Vi kommer selv til at investere massivt i udviklingen af KMD Payroll Cloud i de kommende år. Derudover bygger løsningen på en SAP Cloud-standard, så hver gang SAP releaser ny funktionalitet, vil vi nemt kunne integrere funktionaliteten i vores løsning og gøre den endnu stærkere” siger Morten Spanner.

KMD Payroll Cloud bygger på gennemtestet teknologi, da løsningen indeholder samme motor som KMD Nettoløn, der har været på markedet i årevis og leverer løn til tusindvis af mennesker

Morten Spanner, Business Line Manager for KMD Payroll Cloud

Mange og store konkurrencefordele

Når KMD samler op på erfaringerne fra den første KMD Payroll Cloud-implementering i Danmark, er det helt klart et positivt billede, der tegner sig.

“KMD Payroll Cloud bygger på gennemtestet teknologi, da løsningen indeholder samme motor som KMD Nettoløn, der har været på markedet i årevis og leverer løn til tusindvis af mennesker. KMD Payroll Cloud bliver installeret efter best practice-principper fra SAP, som er garant for effektivitet og kvalitet. Og KMD Payroll Cloud indeholder alle fordelene ved en kosteffektiv cloud-leverancemodel, der har fokus på høj ydelse og lave omkostninger,” slutter Morten Spanner.

Læs mere om KMD Payroll Cloud

KMD Payroll Cloud er en SAP-baseret løsning til Danmark, Norge og Sverige. Løsningen opdateres automatisk og kan integreres i ethvert it-miljø.

Læs mere om mulighederne her

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de seneste nyheder, indsigter og invitationer om løn, HR og tid til erhverv.

Tilmeld dig her