Quantum relateret cybersikkerhed i Danmark

Cyber security

Cybersikkerhed har længe været et emne, der har skabt panderynker hos virksomheder verden over. Digitaliseringen har muliggjort hurtigere behandling af følsomme data, men har også sat sikkerhedsforanstaltningerne hos virksomhederne under pres. Med fremkomsten af kvantecomputere er virksomhederne nødt til at øge indsatsen for at forsvare data, og sikre at deres kunder tør overlade dem følsomme informationer.

Kort om rapporten

-Denne rapport er resultatet af et forskningsprojekt udført af KMD, Niels Bohr Instituttet, DTU Fysik, DTU Elektro, IBM, Dansk Erhverv, IT-Branchen og KPMG.

-Projektet er blevet støttet med et legat fra Cyber Hub / DigitalLead, som er en del af Industriens Fond.

Kvantecomputere kan sætte it-sikkerheden skakmat

Kvantecomputere vil indenfor en overskuelig fremtid være i stand til at bryde de mest anvendte asymmetriske krypteringsalgoritmer til data (RSA og ECC). Disse algoritmer anvendes i dag af stort set alle virksomheder og offentlige myndigheder, når de udveksler følsomme data.  Håndteringen af følsomme data er således allerede udfordret nu, da man kan høste de krypterede data i dag, og dekryptere dem senere. Dette giver mulighed for fremtidig misbrug og afsløring.

Det er derfor nødvendigt, at offentlige og private institutioner påbegynder deres forberedelser allerede nu, så de er i stand til at modstå fremtidens trussel fra kvantecomputerne. Dette betyder blandt andet klargøring til kvantesikker kryptografi, der kan sikre, at de følsomme data forbliver fortrolige.

Denne rapport beskriver, hvorfor det er nødvendigt at være på forkant med truslen, og hvad man kan gøre allerede nu for at forberede sig på fremtiden.

 

Læs & hent rapporten

Mand i jakkesæt, der sidder med sin bærbare computer med grafik af hængelåse foran skærmen
KMD Analyse

Quantum relateret cybersikkerhed

Denne analyse giver en introduktion til de potentielle trusler, som quantum computing skaber, samt et overblik over potentielle løsninger. Rapporten er på engelsk.

Hent og læs

Vil du vide mere?

Kontakt Hans Jayatissa, Digitaliseringsdirektør for at høre mere.

Hans Jayatissa
Felt er påkrævet

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de seneste nyheder, indsigter og invitationer fra KMD til området for it sikkerhed.

Tilmeld dig her