XForm håndtere alle donationer til Danmarks Indsamlingen

Ét system kan klare presset, når millioner af kroner doneres på få timer.

Under Danmarks Indsamling doneres op mod 100.000.000 kr. på få timer. Transmitteret live til millioner af seere. Siden 2011 har KMD XForm været et kerneelement til, at danskerne har kunnet donere mere end 500.000.000 kr. til velgørende formål.

For Danmarks Indsamling er det altafgørende at have en løsning, der kan klare det kraftige pres, når et trecifret millionbeløb bliver indsamlet på få timer. De mange transaktioner, der skal håndteres af brugere uden særlige IT-kompetencer – og så i en meget kort og intens periode - sætter store krav til den digitale selvbetjening. Hvis systemet bryder ned midt under en direkte tv-udsendelse, kan meget gå tabt.

Han er heller ikke i tvivl om, at et systemnedbrud vil have stor betydning for danskernes villighed til at støtte velgørende projekter. Af samme årsag er det helt centralt for Danmarks Indsamling at have et robust system, der samtidigt er nemt at betjene for de 300 frivillige i call centeret, som tager imod donationer.

- Det var jo nemt nok, hvis det bare drejede sig om, at vi skulle have indtastet nogle ting. Men vi har brug for en meget kompleks løsning, der både kan klare presset, er nem at betjene for de frivillige, og som har en høj grad af forsyningssikkerhed, forklarer Stig Fog.

Hvis systemet ikke virker, ligner vi amatører

Med KMD XForm er det muligt for bidragsydere digitalt at indsende donationer før og under afviklingen af det direkte tv-show. Løsningen indebærer bl.a. muligheden for at indberette og håndtere betalinger fra både privatpersoner og virksomheder – og at alle donationer bliver registreret og betalt i realtid.

- I KMD XForm har vi fundet en samarbejdspartner, der har kompetencen til at løse opgaven, og som samtidig har den nødvendige kapacitet til at løse eventuelle fejl undervejs. Ligesom forsyningssikkerheden er helt central. Vi må ikke glemme, hvor stor værdi det har i kroner, ører og menneskeliv, at vores system fungerer, understreger Stig Fog.

Med KMD XForm er det desuden muligt at give et visuelt overblik over det indsamlede beløb og statistiske fordelinger. Det statistiske interface bliver brugt direkte under tv-showet til at offentliggøre størrelsen af donationer og hvilke privatpersoner og virksomheder, der har bidraget. På den måde kan seerne løbende følge med i størrelsen af de enkelte bidrag.

For KMD XForm er det en del af det grundlæggende DNA at hjælpe med at yde digital selvbetjening, der hvor det giver størst nytte og effekt. Danmarks Indsamling er et godt eksempel herpå, da den tekniske kunnen og procesindsigten forenes med et godt formål og går op i en højere enhed.

- KMD XForm er en professionel og kompetent samarbejdspartner, der er god til at lytte og høre vores ønsker, udtaler Stig Fog.

Vil du også med på digitaliseringsbølgen?

Vil du høre mere om, hvordan KMD XForm har sikret en stabil digitalisering af en højkritisk selvbetjeningsproces for øjnene af hele Danmarks befolkning? Eller ligger du selv inde med en proces, som du ønsker at undersøge muligheden for at omlægge til digital selvbetjening, så tag fat i os for en uforpligtende snak.

Læs mere om KMD XForm

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de seneste nyheder, indsigter og invitationer fra KMD Data, Information Management & Analytics.

Tilmeld dig her