pengebundter

Kommunale dataregistreringer er langt fra trivielle og uvedkommende, og hvis de registreres korrekt, kan der være mange penge at hente for den enkelte kommune.

Kommunale dataregistreringer er langt fra trivielle og uvedkommende, og hvis de registreres korrekt, kan der være mange penge at hente for den enkelte kommune.

Det er nok ikke alle, der er klar over det, men der kan være mange kroner bundet op på, at medarbejderne registrerer data korrekt i en lang række systemer.

Derfor er vi i KMD i fuld gang med at udvikle en lang række produkter, der både skal være med til at sikre korrekt registrering af data og være med til at finde og korrigere fejl, der er af afgørende betydning for kommunens økonomi.

Flere spændende projekter er allerede sat i gang, i et samarbejde mellem KMD og nogle kommuner omkring kommunal indtægtsoptimering og korrekt registrering af de data, der har stor betydning for kommunens økonomi.

Det handler i første omgang om enkelte produkter inden for refusion, udligning og mellemkommunale betalinger. Men da der er rigtig mange områder, hvor det er muligt at indtægtsoptimere via data, ønsker KMD løbende kommunale samarbejdspartnere, der ønsker at sørge for en kommunal indtægtsoptimering.

KMDs indtægtsoptimering er på områderne:

  • Mellemkommunale betalinger
  • Statsrefusion
  • Kommunal udligning

 

Førtidspension – et eksempel på indtægtsoptimering

Et eksempel, hvor KMD allerede er i gang med at udvikle produkter sammen med en kommune er på Førtidspensionsområdet. Lovgivningen på dette område betyder, at selvom en borger opholder sig i én kommune (opholdskommunen), er det ikke altid, at det er denne kommune, der skal betale for den kommunale del af førtidspensionen eller et eventuelt ophold på institution. Her gælder både den såkaldte institutionsregel og 6-års-reglen, der specificerer i hvilke tilfælde, en anden kommune end opholdskommunen skal betale for førtidspension og ophold.

Begge regler er afgørende for kommunens økonomi på førtidspensionsområdet, og det er via data, at kommunen kan sørge for at indhente de manglende betalinger. I tilfælde med registreringsfejl, har det tidligere været vanskeligt at finde den rette dokumentation for manglende betalinger, men ved hjælp af en række data går KMDs indtægtsoptimering bag om systemerne og finder fejlene i data. Vi sørger dermed for både korrekt registrering af data og penge til kommunekassen.

 

Har du lyst til at høre mere om KMDs indtægtsoptimering, kan du kontakte:

 

Thomas Post

Senior Managementkonsulent

tpo@kmd.dk

+45 4460 3601

Læs mere om Business Intelligence (BI)

KMD Business Intelligence konverterer data til viden, så I hurtigere og nemmere kan træffe de rigtige beslutninger. 

Læs mere om mulighederne her

Få succes med Business Intelligence

Få succes med Business Intelligence
Whitepaper

Faldgruber & fordele, og en guide til at strukturere BI-arbejdet

Formålet med dette whitepaper er at adressere de ikke-teknologiske aspekter af en BI-installation. Whitepaperet gennemgår først de typiske faldgruber for BI-projekter, så de største fordele forbundet med en struktureret tilgang til BI, og endelig lanceres en best practice-model til BI-arbejdet i 5 trin.

Hent og læs

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de seneste nyheder, indsigter og invitationer for kommuner og regioner direkte i din indbakke.

Tilmeld dig her