Portræt af Henrik Føhns, vært på Techtopia

Hvad ville du gøre, hvis du blev udnævnt til tech-minister? Vi har spurgt en række meningsdannere om deres forventninger til 2018, når det gælder den teknologiske udvikling. I dag giver vi ordet til Henrik Føhns.

2017 var fyldt med alt fra ransomware til bitcoins. Men det er tid til at kigge frem mod det år, som lige er begyndt – og til det formål har vi spurgt en række danske meningsdannere, hvordan den teknologiske udvikling vil påvirke it-branchen og Danmark mest i 2018.

Som vært på Harddisken har Henrik Føhns haft fingeren på den teknologiske puls i årevis. Siden 2017 har han været vært og redaktør på den ugentlige podcast Techtopia om teknologi, startups og forskning. For ham er der ingen tvivl om, at 2018 kommer til at stå i intelligensens tegn – altså den kunstige af slagsen.

”2018 bliver året, hvor vi for alvor skal tage fat på at integrere kunstig intelligens i vores forretning og vores samfund. Kunstig intelligens vil gennemsyre alt ligesom internettet og mobiltelefonen. Derfor skal vi i gang nu,” understreger Henrik Føhns.

Teknologi og kunstig intelligens har allerede overtaget mange forskellige funktioner, som vi tidligere havde mennesker til at udføre. Derfor er det vigtigt at gribe mulighederne i den kunstige intelligens på den rigtige måde.

”Gennem en analyse af jobfunktioner og arbejdsgange skal vi kortlægge, hvad kunstig intelligens skal erstatte, og hvordan vi efteruddanner folk og skaber nye jobs, som kan hjælpe os med at løfte potentialet i kunstig intelligens,” siger Henrik Føhns.

2018 bliver året, hvor vi for alvor skal tage fat på at integrere kunstig intelligens i vores forretning og vores samfund

Henrik Føhns, vært og redaktør på podcasten Techtopia

Techtopia-værten har ikke tidligere givet udtryk for politiske ambitioner. Men hvad ville Henrik Føhns mon gøre, hvis han blev tech-minister i 2018?

”Jeg ville tage public service-penge og bruge dem på en fælles databank, som borgerne selv kontrollerer adgangen til. Indholdet af databanken skal kontrolleres via andelsselskaber ejet af borgerne. Et andelsselskab kan fx være for åbne patientdata kontrolleret af borgeren selv. Et andet kan være et reklamefrit social media-fællesskab i stil med et forsamlingshus med demokratisk samtale frem for databetaling,” siger Henrik Føhns.

”Jeg vil også skabe livslang it-læring ved at sende alle danskere på et 5-dages højskolekursus i eksponentiel teknologi og datahåndtering hvert 5. År. Her skal vi lære at forstå og bruge vores digitale tvilling. Hvert år genopfriskes eller opdateres alle på et weekendkursus eller via e-læring,” lyder det fra den måske kommende tech-minister.

Se også hvad bl.a. den digitale trendanalytiker og Elektronista Christiane VejløDansk Design Centers direktør Christian Bason og KMD’s Chief Technology Officer Hans Jayatissa har af forventninger til 2018  - og jobbet som tech-minister. 

Nyt fra KMD

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så er du blandt de første der modtager de seneste nyheder, indsigter og invitationer.

Tilmeld dig her