Mand på perron kigger på smartphone

Kommunal- og regionsrådsvalget nærmer sig, og på valgaftenen den 21. november og dagene efter kan alle interesserede følge med i valgresultaterne på KMD’s valghjemmeside kmdvalg.dk.

Når vælgerne den 21. november går til stemmeurnerne, kan alle interesserede borgere i løbet af valgaftenen og dagene efter følge med i valgresultaterne for deres kommune på kmdvalg.dk. Via KMD’s valghjemmeside kan man følge med i optællingen, efterhånden som kommuner og regioner indrapporterer resultaterne.

Valgresultaterne fra de enkelte kommuner og regioner bliver opsamlet i KMD’s systemer og præsenteret på hjemmesiden. Det er de samme valgresultater, som på valgaftenen og de følgende dage sendes videre til DR og TV 2. Hjemmesiden har adressen kmdvalg.dk.

Nyt design skal gøre det lettere at følge med

Op til valget har siden fået et nyt design, og i år kan man på valgaftenen og dagene efter eksempelvis følge med i hvilke partier og kandidater, der fører i optællingen. Som noget nyt er der lavet en top fem over både partier og kandidater. Funktionen kommer i spil på valgaftenen og i dagene efter.

”Et kommunal- og regionsrådsvalg er noget helt særligt. Derfor er vi meget glade for at kunne præsentere en ny valghjemmeside, hvor det bliver lettere og mere overskueligt at følge med i valgresultaterne. Vi ved, at mange følger med på hjemmesiden, og derfor har været vigtigt for os at skabe en nem og klar formidling af valgresultaterne,” siger Ruth Wisborg, områdedirektør i KMD.

Vi ved, at mange følger med på hjemmesiden, og derfor har været vigtigt for os at skabe en nem og klar formidling af valgresultaterne

Ruth Wisborg, områdedirektør i KMD

Sådan kommer det til at se ud med valgresultater

Hvis man allerede nu vil have et indtryk af det nye design, som det kommer til at se ud, når der kommer data ind på stemmeafgivelserne, er designet også lagt på resultaterne fra kommunalvalget 2013. Se det nye design her.

På den nye valghjemmeside er det også muligt at navigere via et danmarkskort, og designet er tilpasset mobile enheder, så man kan følge valget live på mobilen eller tablets.

Læs mere om KMD Valg

Et valg er tidskrævende både før, under og efter valghandlingen. Med KMD Valg kan din kommune digitalisere væsentlige dele af opgaven - inden for rammerne af den stramme lovgivning på området. 

Læs mere om mulighederne her

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de seneste nyheder, indsigter og invitationer fra den offentlige sektor direkte i din indbakke.

Tilmeld dig her