Mand der afgiver sin valgstemme, beskåret med fokus på hånden og valgstemmen

Det er snart tid til kommunal- og regionsrådsvalget, hvor vælgerne skal pege på de politikere, der skal repræsentere dem de næste fire år i kommunen og regionen. På valgaftenen den 16. november og dagene efter kan du følge med i valgresultaterne på KMD’s valghjemmeside kmdvalg.dk

Når vælgerne den 16. november går til stemmeurnerne – denne gang formentlig ledsaget af lugten af sprit og med ekstra opmærksomhed på at holde afstand – kan alle interesserede i løbet af valgaftenen og dagene efter følge med i valgresultaterne for deres kommune på kmdvalg.dk. Via KMD’s valghjemmeside kan man følge med i optællingen, efterhånden som kommuner og regioner indrapporterer resultaterne.

Valgresultaterne fra de enkelte kommuner og regioner bliver opsamlet i KMD’s systemer og præsenteret på hjemmesiden. Det er de samme resultater, som på valgaftenen og de følgende dage bliver sendt videre til DR og TV 2. Hjemmesiden har adressen kmdvalg.dk.

På kmdvalg.dk kan du følge med i resultaterne løbende, og du kan klikke ind på din egen kommune og følge med, mens resultaterne løber ind. For dem med en særlig interesse for udfaldet i deres egen kommune kan KMD’s valgside være en god kilde til information, da den nationale tv-dækning i sagens natur skal dække hele landet.

I flere kommuner har man etableret valgcaféer til valgaftenen, hvor man kan følge valgresultaterne på storskærm sammen med andre borgere i lokalområdet.

KMD har hjulpet det offentlige med både lokale og nationale valg siden 1970erne og har allerede printet og sendt valgkort ud til alle vælgere.

”Når vælgerne får deres valgkort, møder op på valgstederne og sætter deres kryds, så er vi jo helt inde i kernen af vores demokrati, og i KMD glæder vi os til endnu engang at håndtere valgene til byråd, borgerrepræsentationer og regionsråd. Vi ved, at mange danskere og politikere følger med på vores valghjemmeside kmdvalg.dk - både hjemme i sofaen, på valgcafeer eller til politiske fester. Derfor har vi gjort siden nem og overskuelig med en klar formidling af valgresultaterne, som bliver opdateret løbende, efterhånden som stemmerne bliver talt op,” siger Ruth Wisborg, direktør i KMD.

Valget følges minutiøst af KMD's valgsupport og tekniske eksperter, der sidder i et større beredskab på valgaftenen i hovedkvarteret i Ballerup. De svarer på spørgsmål fra kommunerne, monitorerer den tekniske infrastruktur og sidder klar til at gribe ind, hvis teknikken driller.

Hvis du allerede nu vil have et indtryk af, hvordan valgsiden fungerer, kan du se data fra kommunalvalget i 2017 her. Siden er tilpasset mobile enheder, så du også kan følge valget på mobilen eller tablets.


Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de seneste nyheder, indsigter og invitationer for kommuner og regioner direkte i din indbakke.

Tilmeld dig her