En hånd holder en smartphone, der viser flere forskellige apps

Vi kommer til at se en voldsom stigning i interessante apps, der udnytter Augmented eller Mixed Reality i 2018, siger Tim Frank Andersen.

Den digitale udvikling buldrer derudaf med uformindsket styrke og digital oprustning fylder mere og mere på virksomhedernes strategiske agenda. I anledning af det nye år har vi fået Tim Frank Andersen, som er Chief Digital Officer i CharlieTango, til at samle årets ti vigtigste digitale temaer.

Tim Frank Andersens syvende tema for 2018 handler om Mixed Reality:

Virtual Reality (VR) var på alles læber i 2017, men det store kommercielle gennembrud udeblev. Jeg forventer heller ikke, at det for alvor sker i 2018, selvom om udviklingen mod bedre og mere fleksible headsets vil fortsætte (som f.eks. det trådløse HTC Vive Focus) - og vi vil se stadig mere imponerende titler lanceret.

Til gengæld ser det mere lovende ud for Mixed Reality (MR) eller Augmented Reality, hvor virkeligheden får lagt et digitalt, visuelt lag hen over sig. Det er en oplevelse, de fleste af os første gang stiftede bekendtskab med, da Pokemon Go gik sin sejrsgang henover kloden. Tredje generation af spillet er netop blevet frigivet, og en lancering i Kina på vej, hvilket kan løfte antallet af spillere til helt nye højder.

Vigtigere er det, at MR nu er indbygget i den nyeste generation af smartphones på hardware-niveau. Det vil både løfte kvaliteten af oplevelserne og gøre det betydeligt nemmere at udvikle MR applikationer. Forvent derfor en voldsom stigning i interessante MR apps i løbet af 2018. Og hvis du ikke kan vente, så prøv Ikea Place, MeasureKit eller CARROT Weather.

Den største – og mest ventede – begivenhed indenfor dette område i 2018 bliver dog lanceringen af Magic Leaps første produkt. Virksomheden blev etableret i 2010 og har siden rejst imponerende $1.4 milliard – uden at lancere et eneste produkt! Det sker i 2018, hvor Magic Leap One headsettet bliver tilgængeligt for os dødelige. Og hvis det er bare tilnærmelsesvist så godt, som rygterne siger, vil der være tale om noget af en revolution indenfor feltet Mixed Reality og retina displays.

Du kan læse mere om Tim Frank Andersens vigtigste temaer for 2018 i de kommende dage.

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og få de seneste nyheder, indsigter og invitationer til arrangementer fra KMD.