To grønne luftballoner på en kortnmark

Det handler mest af alt om tryghed og tillid, når virksomheder overvejer at migrere til en cloud-løsning. Her argumenterer to KMD-specialister for, hvorfor lønløsninger kører mere effektivt og mere sikkert i skyen.

Selvom cloud computing handler om noget så håndgribeligt som teknologi, så har cloud-løsninger det faktisk med at kalde på noget så uhåndgribeligt som følelser. For nogle mennesker bunder følelserne i en smule skepsis. For hvem har egentlig adgang til data? Og er de nu sikre nok?

Når det kommer til dataadgang og sikkerhed, er cloud-løsninger faktisk en opgradering i forhold til andre løsninger. Det siger Rene Denker, Senior Application Architect i KMD. 
“Ligesom man kan spørge, om sparepengene er mest sikre i hjemmet eller i en bank, kan man også spørge, hvem der har de bedste forudsætninger for at beskytte en virksomheds data? Virksomheden selv med den begrænsede mængde tid og penge, der er afsat til opgaven? Eller en professionel cloud-leverandør, der lever af at garantere fuld sikkerhed i alle processer og overholder alle industriens compliance-krav?”

Automatik i skyen

KMD lancerede for nylig cloud-lønløsningen, KMD Payroll Cloud. Løsningen har samme lønmotor som den velkendte løsning, KMD Nettoløn, men indeholder meget mere funktionalitet. Den mest markante forskel er de mange manuelle processer og opgaver, der kan automatiseres i cloud-varianten – eksempelvis overførsler, refusionsopgørelser, indberetninger, indlæsning af skattekort og forskellige kontrolmekanismer til minimering af fejl.

Med en cloud-lønløsning behøver man ikke at bekymre sig om nye regler og ændret lovgivning, ligesom man heller ikke skal bekymre sig om systemvedligehold og drift. Løsningen bliver automatisk opdateret i skyen. Dertil kommer en stor besparelse, fordi man ikke længere har udgifter til isenkram og dyre konsulenter, der skal installere de nyeste versioner af softwaren.

Noget af det, der adskiller en løsning som denne fra andre løsninger, er den hastighed, en cloud-løsning kan implementeres med

Lotte Fenger, Principal Application Architect i KMD

Implementeringsproces på få måneder

KMD Payroll Cloud er netop blevet implementeret og er i drift i den første virksomhed i Danmark. Bl.a. med hjælp fra Lotte Fenger, som er Principal Application Architect i KMD.
“Noget af det, der adskiller en løsning som denne fra andre løsninger, er den hastighed, en cloud-løsning kan implementeres med. I dette tilfælde var der en samlet proces fra første møde til fuld drift på fem måneder. Det tager ofte dobbelt så lang tid med en traditionel løsning,” siger Lotte Fenger og understreger, at implementeringsprocessen primært lægger beslag på medarbejdernes tid i form af workshops, undervisning og tests, og at man sideløbende med implementeringen stadig kan udarbejde og udbetale løn.

Velegnet til internationale virksomheder

Rene Denker runder af med at forklare, at en cloud-lønløsning også kan løse en hovedpine i mange internationale virksomheder.

“KMD Payroll Cloud er en national løsning i Danmark. Men der er nationale lønløsninger i andre lande, der fungerer på samme måde som vores løsning og har samme systemmæssige understøttelse af lønopgaven. Det betyder, at man kan få en international lønløsning ved at kombinere løsningerne på tværs af landegrænser, hvilket kan give en besparelse,” slutter han.

Læs mere om KMD Payroll Cloud

KMD Payroll Cloud er en SAP-baseret løsning til Danmark, Norge og Sverige. Løsningen opdateres automatisk og kan integreres i ethvert it-miljø.

Læs mere om mulighederne her

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og få de seneste nyheder, indsigter og invitationer til arrangementer fra KMD.