Mand forklarer ved møde med computer

Med KMD som partner er Herning Kommune skiftet til Microsoft Office 365-platformen. Blandt fordelene er bedre integrationsmuligheder til kommunens fagsystemer og et nemmere samarbejde på tværs af kommunen og med andre kommuner.

Hvad gør man, når man har 4000 administrative medarbejdere, der arbejder på en platform, som afskærer organisationen fra at udnytte de mange muligheder i de integrationerne mellem kommunens fagsystemer og den mest udbredte kontorløsning på markedet, Microsoft Office 365? I Herning Kommune var valget at migrere til Microsofts platform med KMD som partner.

”Med Office 365 har vi fået en ny kontorpakke, som giver vores ansatte mulighed for at samarbejde på helt nye måder. Især når det kommer til at producere indhold og mødes online. Det sidste behøver ikke længere at foregå i specialindrettede mødelokaler, men kan finde sted bag medarbejderens skrivebord,” siger Anders Kjær, som er afdelingschef for it-drift og infrastruktur i Herning Kommune.


Med Office 365 har vi fået en ny kontorpakke, som giver vores ansatte mulighed for at samarbejde på helt nye måder. Især når det kommer til at producere indhold og mødes online. Det sidste behøver ikke længere at foregå i specialindrettede mødelokaler, men kan finde sted bag medarbejderens skrivebord

anders kjær, afdelingschef for it-drift & infrastruktur i herning kommune

”Derudover er det en klar fordel at blive en del af et større udviklingsfællesskab med de andre kommuner. De nødvendige integrationer mellem Microsoft-platformen og vores fagsystemer eksisterer i de fleste tilfælde allerede. Det vil sige, at der er kendte løsninger på de mest almindelige integrationsudfordringer. Og når der opstår nye udfordringer, kan vi også forvente, at der bliver udviklet en generel løsning hurtigt,” siger han.

KMD har etableret strategiske partnerskaber med en håndfuld konsulenthuse, som hver især er nøje udvalgt, fordi de er blandt de bedste på det danske marked. Det betyder en arbejdsdeling, hvor KMD leverer styring af forløbet og rådgivning omkring produkterne, mens det konkrete design og implementeringen leveres af arbejdspartneren. Sådan var samarbejdsmodellen også i Herning Kommune-projektet, hvor KMD arbejdede sammen med ProActive.

Anders Kjær fra Herning Kommune understreger, at kommunen med migreringen til Office 365 har fået et vigtigt, digitalt fundament på plads. Læs mere om, hvad Herning Kommune har af forventninger til den nye platforms sande potentiale og ikke mindst samarbejdet med andre kommuner lige her.

Nyt fra KMD

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så er du blandt de første der modtager de seneste nyheder, indsigter og invitationer.

Tilmeld dig her