Børn spiller

På tværs af landet åbnede KMD i sidste uge kontorerne for særlige KUBO Coding Class-arrangementer for skoleelever, der fik et indblik i programmering ved hjælp af de små KUBO-robotter. Det var robotkærlighed ved første klik.

Et kig ind i fremtiden, en sjov skoledag eller ny inspiration til undervisningen. Vurderingerne var forskellige, da elever og lærere fra Baltorpskolen deltog i en KUBO Coding Class hos it-virksomheden KMD, hvor eleverne lærte at programmere selvkørende robotter ved hjælp af instrukser fra små brikker. Men uanset vinklen på arrangementet var der begejstring at spore hele vejen rundt.

”Det var en rigtig sjov og lærerig dag for eleverne. De kastede sig over robotterne med stor interesse, og det var en stor fordel, at læringsværktøjet er så enkelt, så eleverne hurtigt fik en succesoplevelse,” siger Susanne fra Baltorpskolen.

Mange muligheder i programmering

Hos KMD, som afholdt arrangementet i samarbejde virksomheden KUBO, der udvikler robotter og læringsmateriale, var værterne imponeret over elevernes indsats og deres positive engagement.

”Det er en stor fornøjelse at se elevernes begejstring for robotterne. Både piger og drenge går til kodningsarbejdet med en umiddelbarhed og entusiasme,” siger Peter Albrechtsen, der er værtschef hos KMD i Ballerup og fortsætter:

”Der er ingen tvivl om, at det i fremtiden bliver lige så vigtigt at kunne programmere som at kunne regne eller skrive. Derfor mener KMD, at vi som landets største it-virksomhed bør tage medansvar for at inspirere børn til at se de kreative muligheder, der kan være i programmering,” siger han.

Der er ingen tvivl om, at det i fremtiden bliver lige så vigtigt at kunne programmere som at kunne regne eller skrive. Derfor mener KMD, at vi som landets største it-virksomhed bør tage medansvar for at inspirere børn til at se de kreative muligheder, der kan være i programmering

peter albrechtsen, værtschef, kmd

Peter Albrechtsen vurderer, at eleverne får en stor fordel, hvis de på et tidligt tidspunkt får smag for programmering, og at det også ud fra en samfundsmæssig betragtning er vigtigt at øge kendskabet til digitale teknologier, da dette er en grundlaget for fremtidig vækst og udvikling. KMD arbejder derfor kontinuerligt med at udbrede kendskabet til programmering og udvikling af digitale kurser, bl.a. gennem arrangementer som KUBO Coding Class.

Udover arrangementet i Ballerup afholder KMD en række KUBO Coding Class-arrangementer i landets største byer.

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev for Børn- og Uddannelsesområdet. Så er du altid opdateret med de seneste indsigter og nye løsninger til sektoren.

Tilmeld dig her