Billede ud over festivalpladsen, publikum og scene ved rockfestivalen Copenhell

Deltagerne på årets COPENHELL skal spille som fire rocklegender for at smadre pixels i et nyt computerspil, som er resultatet af et samarbejde mellem KMD, IT-Universitetet og COPENHELL.

Det er bestemt ikke kun trommehinder, der bliver smadret når Danmarks største rock- og metalfestival torsdag åbner portene til Helvede på Refshaleøen i København. På COPENHELL finder man nemlig også det berygtede Smadreland, hvor bl.a. biler og it-udstyr skal destrueres af festivaldeltagerne – men i år kan deltagerne også smadre løs i et computerspil udviklet specielt til COPENHELL.

For andet år i træk har festivalen nemlig sammen med IT-Universitetet og it-virksomheden KMD inviteret til en helt særlig Game Jam, hvor spiludviklere brugte en weekend på ITU på at udvikle spil, der var knyttet direkte til COPENHELL og skulle være arkade multiplayer-spil med adgang til fire spillere.

Der blev programmeret i bund hele weekenden, hvorefter en jury bestående af folk fra COPENHELL udvalgte vinderne, som havde lavet en simulator af Smadreland. 

Et hold bestående af Jonathan Hertz, som studerer Digitale Medier og Design på IT Universitetet og Mikkel Ekenberg, som studerer softwareudvikling på IT Universitetet – og to studerende på Spil og Interaktions Design på KADK – Erik Kjær Andersen og Christian Anders Larsson slog sig sammen og vandt årets KMD Game Jam for Copenhell @ITU og dermed også billetter til årets festival.

Foto af vinderne af KMD Game Jam for COPENHELL @ITU 2018

Billedtekst: Vinderne af KMD Game Jam for COPENHELL @ITU fra venstre: Erik Kjær Andersen, Christian Anders Larsson, Mikkel Ekenberg Thygesen og Jonathan Hertz.

Det var en perfekt kombination

”Jeg udvikler computerspil i min fritid, hvor jeg også er meget interesseret i musik. Så det var den perfekte kombination både at bruge en weekend på at lave computerspil og så vinde billetter til COPENHELL. Det kunne ikke blive bedre,” siger Mikkel Ekenberg Thygesen.

”Selve Game Jam’et var skide fedt. De havde lagt en generel plan for det, men der var ikke for mange afbrydelser og aktiviteter, som man skulle deltage i. Det gjorde, at der var rigtig meget tid til at udvikle spillet. Men det var også hyggeligt med fælles morgenmad – og til sidst gik alle deltagerne ud og drak øl sammen,” griner han.

Mikkel Ekenberg Thygesen kendte i forvejen Jonathan Hertz, mens Erik Kjær Andersen og Christian Anders Larsson også kendte hinanden fra deres fælles studie.

”De var rigtig gode til at tegne og lave grafik, vi var gode til at programmere, så det var et perfekt team, vil jeg sige,” forklarer Mikkel Ekenberg Thygesen.

Selve spillet tager som sagt udgangspunkt i Smadreland. Deltagerne spiller hver deres rocklegende, som med våben i hånd skal smadre biler og andre ting, der falder ned fra himlen. Det er Djævelen, der står bag, og han prøver på alle måder at stoppe rocklegenderne fra at smadre løs – og som i et klassisk computerspil skal deltagernes rocklegender til sidst sammen smadre Djævelen for at vinde spillet.

”Vi vidste ikke, om der var rettighedsproblemer ved at bruge kendte rocklegenders officielle navne i spillet. Så inde i spillet har de lidt alternative navne, men de er genkendelige, hvis man er inde i rockverdenen,” lover Mikkel Ekenberg Thygesen.

Glæder sig mest til at se folk spille

Om spillets rocklegender er genkendelige, kan man tjekke med egne øjne fra på torsdag, som er en dag, Mikkel Ekenberg Thygesen glæder sig til – ikke mindst fordi det giver mulighed for at se andre festivaldeltagere spille det spil, han har udviklet sammen med de tre andre.

”Det er faktisk det, vi glæder os allermest til. Vi ville rigtig gerne med til festivalen og høre nogle af de bands, vi har set frem til – men i gruppen har vi talt meget om, at det vi glæder mest til er at se andre folk spille spillet og forhåbentlig have det sjovt med det,” siger Mikkel Ekenberg Thygesen.

”Jeg tror personligt, at jeg kommer til at stå dernede meget for at se andre spille. Noget af det mest fantastiske ved at lave computerspil er at se andre folk have det sjovt med spillet. Det er en virkelig fed følelse,” siger han.

Udover KMD COPENHELL Game Jam @ITU er KMD også på festivalen med i det famøse Smadreland med KMD Knæk Koden, hvor deltagerne får lov til at smadre gamle pc’ere og printere. Inden i udvalgt udstyr ligger præmier i form af billetter til næste års festival, som man kan få fingre i ved at smadre de rigtige maskiner og dermed ”knække koden”.

Som noget nyt bliver KMD i år også officiel opladningspartner gennem den kendte opladningsservice fra VOLT, så ingen festivalgæster behøver at gå ned på udstyr, når musikken spiller. Deltagerne kan således låne gratis mobilopladning på festivalen.

Seneste indsigter

Nyt fra KMD

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så er du blandt de første der modtager de seneste nyheder, indsigter og invitationer.

Tilmeld dig her