Det er tid til Digitaliseringsmessen, hvor sammenhængen på tværs af de offentlige it-systemer vil være et emne, der vil blive talt meget om, ikke mindst med udgangspunkt i Sammenhængsreformen. Se hvad KMD bringer til bordet på årets messe i Odense torsdag.

Der vil blive talt meget om sammenhæng i de offentlige it-systemer, når Kommunernes Landsforening (KL) på torsdag byder velkommen til Digitaliseringsmessen i Odense.

Det er niende gang, at Digitaliseringsmessen bliver afholdt med sit fokus på at understøtte målet om øget digital kommunikation ved at sætte fokus på digitale løsninger og effektiviseringsmuligheder i kommunerne. Og med Sammenhængsreformen er kravene om fornyelse og innovation ikke mindst i it-løsningerne blevet forstærket.

En lang række private leverandører er til stede på messen, hvor flere scener giver plads til at præsentere indsigter og løsninger på de aktuelle udfordringer – og hvor behovet for sammenhæng vil blive belyst fra flere sider.

På Hovedscenen vil Executive Vice President fra KMD Mette Louise Kaagaard tale med kommunaldirektør Jesper Thyrring Møller fra Hedensted og kommunaldirektør i Asssens Kommune Finn G. Johansen om netop borgernes oplevelse af sammenhæng på tværs af den offentlige sektor.

For selv om Danmark har verdens bedste offentlige sektor, så kan vi i høj grad blive bedre til at bygge bro mellem siloerne. Det er et område, som har stor fokus hos KMD, hvor man i mere end 40 år har været med til at udvikle det digitale Danmark og nu samarbejder med mange kommuner om at sikre digital understøttelse af sammenhængen på tværs.

Mette Louise Kaagaard taler på Hovedscenen med de to kommunaldirektører om, hvordan de bryder de kommunale siloer ned og sætter borgeren i centrum, ikke kun i hver enkelt forvaltning, men på tværs i kommunen.

Du kan møde Mette Louise Kaagaard, Jesper Thyrring Møller og Finn G. Johansen på Hovedscenen kl. 11.40.

Der vil både blive talt om sammenhæng - og robotter, når Line Sinding Skött indtager KMD’s egen scene kl. 10.30. Som Lead Business Developer i KMD har hun brugt et forår og en sommer med research og feltarbejde blandt medarbejdere og borgere på tværs af kommuner med det mål at skabe sammenhæng og et bedre samarbejde. Arbejdet er udmøntet i to prototyper på værktøjer, der skal skabe mere effekt og værdi for både medarbejdere og borgere.

Tegning af forskellige stillinger i sundhedssektoren og børneinstitutioner.

Et af værktøjerne er en chatbot, som du kan møde sammen med Line Sinding Skött på KMD’s scene kl. 10.30.

Du kan læse mere om projektet her.

Samarbejdet mellem kunder og leverandører er i det hele taget noget, som får mere og mere plads i udviklingen af de gode it-løsninger. Brugerinvolvering undervejs i udviklingen af it-systemer gør det nemlig nemmere at levere det produkt, som kunderne drømmer. Det har bl.a. været udgangspunktet for it-løsningen KMD Nova ESDH, som er rettet mod kommunerne. 

Det er der kommet en både farverig og intuitiv løsning ud af, som Senior Product Manager Kim Hallberg Nielsen fortæller om på KMD’s scene kl. 12.45.

Du kan læse mere arbejdet her.

Men vi er slet ikke færdige med at tale om robotter. De spreder sig over landets kommuner og løser flere og flere af de opgaver, som trækker tænder ud blandt medarbejderne.

”Hver gang vi sætter en robot til at overtage en manuel transaktion, frigiver vi jo tid, som medarbejderne kan bruge på at servicere og supportere organisationen eller borgerne,” siger Allan Overgaard Freihit, som sammen med sin kollega i KMD Lars Skyt fortæller om Robotic Automation Process.

Du kan møde robotterne – eller i hvert fald Allan Overgaard Freiheit, Lars Skyt og Project Manager i Horsens Kommune Mads Lund Torslev kl. 14.15 på KMD’s scene.

I mellemtiden kan du læse mere om robotterne her.

Inden da kan du opleve KMD’s administrerende direktør, Eva Berneke, i en paneldebat om kommunal digitalisering. Her vil der blive talt om kommunernes teknologiske og digitiale behov i de kommende år – og leverandørernes bud på at løse de behov, når Eva Berneke debatterer sammen med Michael Holm fra Systematic og Thomas Rygaard Christiansen fra KOMBIT.

Der er paneldebat med bl.a. CEO Eva Berneke om kommunal digitalisering på KOMBIT-scenen kl. 13.30.

Her følger et udpluk af det samlede program:

 • Kl. 10.30 – KMD-scenen
  Sammenhæng i øjenhøjde
  Line Sinding Skött, Lead Business Developer, KMD
 • Kl. 11.15 – KMD-scenen
  Digital samarbejde med borgeren inden for sundheds- og socialområdet
  Jørgen Straarup, chefkonsulent, KMD
 • Kl. 11.40 – Hovedscenen
  Hvordan kan vi skabe bedre sammenhæng?
  Mette Louise Kaagaard, Executive Vice President, KMD – Jesper Thyrring Møller, kommunaldirektør Hedensted Kommune – Finn G. Jacobsen, kommunaldirektør Assens Kommune
 • Kl. 12.00 – KMD-scenen
  Vi kan ikke spå om fremtiden, men vi kan bruge data til at se fremad
  Mikkel Bernt Buchvardt, BI Specialist, KMD
 • Kl. 12.45 – KMD-scenen
  Med ESDH i lommen – helt ud i Folkeskolen
  Kim Hallberg Nielsen, Senior Product Manager, KMD
 • Kl. 13.30 – KOMBIT-scenen
  Paneldebat: Kommunal digitalisering fra et leverandørperspektiv
  Eva Berneke, CEO, KMD, Michael Holm, Systematic, Thomas Rygaard Christiansen, KOMBIT
 • Kl. 13.30 – KMD-scenen
  Ét samlet børn og unge: Sammenhængende it, der giver mening
  Lise Andersen Burmeister, Business Architect, KMD
 • Kl. 14.15 – KMD-scenen
  Er skærmrobotter måske en døgnflue? Hør hvordan KMD og Horsens Kommune giver robotterne liv
  Mads Torslev, Project Manager, Horsens Kommune, Lars Skyt, Head of Department, KMD, Allan Overgaard Freiheit, Lead Business Manager, KMD
 • Kl. 15.00 – KMD-scenen
  En succesfuld implementering af rammearkitekturen kræver sammenhæng med HR og IdM-processer
  Johan Skriver Frydensberg, Business Line Manager, KMD.