En dråbe, der danner ringe i vandet

Skive Vand skiftede til KMD Figuras og kan med den nye, dybe integration mellem deres afregningssystem og økonomisystem ikke bare lette de daglige arbejdsgange, men også skabe mere forretningsværdi for ledelsen.

Der var tre årsager til, at vandforsyningsvirksomheden Skive Vand i sin tid ønskede at skifte ERP-løsning. For det første ville de have en bedre integration mellem deres afregningssystem og deres økonomisystem, fordi den mangelfulde systemintegration gjorde det svært og tidskrævende at dykke ned i tallene bag en postering. For det andet ville de gerne have et økonomisystem med en bedre brugervenlighed, fordi selv garvede brugere var nødt til at fiske systemmanualen frem engang i mellem for at navigere rundt i den gamle løsning. For det tredje ville de have en fremtidssikret ERP-løsning fra en leverandør, der kunne garantere høj driftsstabilitet og en veldefineret udviklingsramme.

John E. Jensen er afdelingsleder i Skive Vand. Han var manden, der oprindeligt fik ideen om at opgradere deres økonomisystem til en mere tidssvarende løsning. Han var også manden, der sammen med to dygtige og erfarne medarbejdere i økonomiafdelingen tog arbejdshandskerne på, formulerede en række ufravigelige systemkrav og tog aktivt del i udviklingen af det spritnye økonomisystem KMD Figuras målrettet energi- og forsyningssektoren.

“Med KMD Figuras kan vi sætte flueben i alle de bokse, vi som forsyningsselskab har til et økonomisystem. Der er en dyb integration til vores afregningssystem, KMD Easy Energy, så vi kan følge de økonomiske bevægelser frem og tilbage og få nedbrudt de enkelte posteringer. Det er en intuitiv løsning med en logisk opbygning, der er nem at navigere i. Hvis man er vant til at arbejde med Office-pakken, vil man hurtigt blive fortrolig med brugergrænsefladerne i KMD Figuras. Og så bygger systemet på Microsoft Business Central, som rent funktionelt kan meget mere, end vi har været vant til, og som selvfølgelig også leverer en helt anden fremtidssikring, fordi Microsoft står bag,” opsummerer han.


Med KMD Figuras kan vi sætte flueben i alle de bokse, vi som forsyningsselskab har til et økonomisystem. Der er en dyb integration til vores afregningssystem, KMD Easy Energy, så vi kan følge de økonomiske bevægelser frem og tilbage og få nedbrudt de enkelte posteringer.

John E. Jensen, Afdelingsleder i Skive Vand

Et af de nemmeste it-projekter

John E. Jensen forklarer, at det solide Microsoft-baserede fundament i KMD Figuras kombineret med den domæneviden, KMD’s forsyningseksperter ligger inde med, har været medvirkende til en glat implementeringsproces.

“Det er et af de nemmeste it-projekter, jeg nogensinde har været med til at gennemføre. Og jeg har trods alt været involveret i en del. Der vil selvfølgelig altid være noget, der skal tilrettes i starten, men man skal i hvert fald ikke lade sig skræmme af, at det kan virke stort og besværligt at skifte økonomisystem, for det har det ikke været. Og gevinsten er høj, når man kommer ud på den anden side.”

Glad brugerorganisation

Det er ikke kun John E. Jensen, der synes, at opgraderingen til KMD Figuras har været en positiv oplevelse. Også kollegaerne i Skive Vand har rost det nye system.

“Vi er en gruppe på tre i økonomiafdelingen, der har kørt projektet, og vi er alle tilfredse med resultatet. Men derudover har vi også en række brugere, som blandt andet skal godkende fakturaer, og som har med anlægsprojekter at gøre. De har også brugt det nye system, og de er alle positive. De kan godt se, at arbejdsgangene er blevet meget hurtigere og enklere,” siger John E. Jensen.

Har først lige taget hul på gevinstrealisering

KMD Figuras har kun været i produktion i Skive Vand siden 1. januar 2021. Men bedømt ud fra de første spæde erfaringer er Skive Vand allerede nu klar til at give både funktionaliteten og brugervenligheden i KMD Figuras en tommelfinger op. Derudover har de også følelsen af, at de først lige har taget hul på gevinstrealiseringen.

“Lige nu har vi fokus på at få hverdagen til at fungere. Men så snart vi kan løfte blikket, kommer vi eksempelvis til at kigge nærmere på økonomisystemets mange rapporteringsmuligheder. Mange af mulighederne er en del af Microsoft Business Central som standard. Har vi ønsker, der går udover det, kan vi købe licenser til Power BI, som giver endnu flere muligheder for at analysere og visualisere data samt dele rapporter,” slutter han.

Mange af mulighederne er en del af Microsoft Business Central som standard. Har vi ønsker, der går udover det, kan vi købe licenser til Power BI, som giver endnu flere muligheder for at analysere og visualisere data samt dele rapporter.

John E. Jensen, Afdelingsleder i Skive Vand

Læs mere om KMD Figuras

KMD Figuras er et digitalt afsæt for den omfattende effektivisering, energi- og forsyningssektoren står overfor.

Læs mere om mulighederne her

Læs mere om KMD Easy Energy

Cloud-løsningen (SaaS) KMD Easy Energy supporterer alle processer fra forbrugsaflæsning til betaling. Det letter jeres arbejde og forbedre den service, I giver til kunderne. Der er tale om en fleksibel løsning, som kan tilpasses og skaleres til jeres behov.

Læs mere om mulighederne her

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev om energi og forsyning. Så er du blandt de første der modtager de seneste nyheder, indsigter og invitationer.

Tilmeld dig her