Dell hardware

Dell Technologies har med deres Dell EMC PowerStore designet et nyt storage-system fra bunden af, som giver mid market-virksomheder lynhurtige svartider, intelligent skalering og en mere effektiv udnyttelse af kapaciteten.

Der er forskel på at bygge nyt ovenpå et gammelt fundament og på at designe en helt ny konstruktion fra bunden af. Det sidste har Dell Technologies gjort, da de udviklede deres storage-system, PowerStore.

“Med PowerStore er vi startet forfra og har bygget et helt nyt system til mid market-segmentet, der er skabt til at håndtere fremtidens teknologier,” fortæller Carsten Broch Hansen, Sr. Systems Engineer i Dell Technologies. “Det understøtter alle workloads – fra databaser og containerteknologi til cloud og NAS – og det understøtter alle nye lagringsmedier såsom Flash, NVMe og SCM.”

“Pointen er, at når alt i designet er optimeret til at understøtte den nyeste teknologi, høster man også den fulde gevinst af de komponenter, der er bygget ind i teknologierne. Det resulterer først og fremmest i øget performance, men det giver også flere skaleringsmuligheder og optimeret pladsforbrug.”

Dell EMC PowerStore udmærker sig på en række områder, forklarer Carsten Broch Hansen:

1. Containerbaseret udvikling

“Ovenpå storage-systemets operativsystem kan man udvikle al funktionalitet i særskilte, afgrænsede containere. Det betyder, at når man opdaterer eller designer en ny funktion, kan man gøre det uafhængigt af resten af systemet. Det er en meget mere fleksibel måde at udvikle og vedligeholde en løsning på.”

2. Øget intelligens

“Ved hjælp af blandt andet AI og machine learning-teknologi måler storage-systemet konstant på kapacitetsbehovet og kan eksempelvis proaktivt udsende en alarm, hvis det registrerer, at en server snart løber tør for plads. At man proaktivt og ikke reaktivt får den form for information, er afgørende for at garantere performance på forretningskritiske systemer.”

3. Scale up og Scale out

“Traditionelt har virksomheder skaleret op ved at tilføje flere diske i deres storage-system. Men med denne løsning kan de nu også skalere ud, hvis de får behov for at øge performance – eksempelvis hvis forretningen pludselig vokser. Det fungerer på den måde, at man kobler flere systemer sammen i et cluster, hvor man kan udnytte ledig kapacitet på tværs af systemerne. Den form for scale out-funktionalitet har ikke tidligere været tilgængelig for mid market-segmentet, men det er den nu.”

4. Højere effektivitet

“Med den nye løsning garanterer vi en 4:1 diskreduktion uden behov for at lave en assessment på det eksisterende miljø. Den garanti gælder dog kun på data, der er velegnet til data-deduplikering og datakomprimering. Med en mere effektiv kapacitetsudnyttelse siger det sig selv, at virksomheder har brug for meget mindre plads, hvilket smitter positivt af på økonomien.”

5. Mere fleksibilitet og mobilitet (AppsON)

“Vi har to serier af den nye løsning. På PowerStore X-serien er der mulighed for at afvikle applikationer direkte på storage-systemet ved hjælp af AppsON-funktionaliteten. Det betyder, at man slipper for at købe servere. Det er især attraktivt for virksomheder, hvor fleksibilitet og mobilitet er en faktor – eksempelvis indenfor skibs- eller vindmølleindustrien eller andre brancher, hvor det er småt med pladsen.”

6. Nyt supportprogram

“Vi har lanceret et helt nyt supportprogram i forbindelse med PowerStore. Anytime Upgrade er en service, der giver mulighed for at opgradere controlleren til en nyere generation eller købe en større model uden ekstra omkostninger, ligesom man også kan tilkøbe flere systemer og eksempelvis koble dem sammen i et Scale out-setup til en favorabel pris.”

Dit næste skridt

Ønsker du at tale med KMD omkring dit storage-behov? Kontakt Carsten Jakobsen, som kan arrangere et møde, der også inkluderer en repræsentant fra Dell Technologies