Medarbejdere arbejder i åbent kontorlandskab

Det kan være en stor gevinst for en virksomhed at have nøglemedarbejdere, der er superbrugere af et system. Superbrugerne har måske anvendt løsningen i årevis og kender alle små tips og tricks. Men hvad sker der den dag, nøglemedarbejderen bliver syg eller holder ferie?

Eller endnu værre: Den dag medarbejderen forlader virksomheden? Så sidder kollegaerne med en kæmpeopgave foran sig. Og virksomheden risikerer korte eller lange perioder med nedsat effektivitet og dårlige kundeoplevelser.

Gør det på den rigtige måde

En måde at reducere systemsårbarheden på er ved at erstatte specialløsninger med standardiserede løsninger. Standardiserede løsninger kræver ikke nøglemedarbejderes specialviden at håndtere. De kan anvendes af alle. Bliver en medarbejder syg, tager på ferie eller forlader virksomheden, kan andre hurtigt tage over og levere på samme høje niveau.

Forsyningsselskabet Fors A/S består af tre tidligere forsyningsselskaber, som i 2016 blev lagt sammen til ét. Fors A/S valgte for nylig KMD Easy Energy som afregnings- og kundesystem. Det var der en række årsager til. Én af dem var, at man netop ønskede at arbejde mere personuafhængigt og standardiseret med arbejdsopgaver og processer.

- Der er mange meninger om, hvordan man skal gøre tingene, når man samler tre selskaber til et. Men for os handler det ikke om at gøre det på Roskilde-, Lejre- eller Holbæk-måden. Det handler om at gøre det på den smarte måde, og det skal Easy Energy hjælpe os med, siger Thomas Hopp.

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev om energi og forsyning. Så er du blandt de første der modtager de seneste nyheder, indsigter og invitationer.

Tilmeld dig her