festival

Vi kigger frem mod årets Techfestival i København, som er en teknologisk konference, der ikke ligner de fleste andre af slagsen. Her handler det bl.a. om at diskutere balancen mellem teknologi, samfund og mennesker.

Når over 16.000 mennesker fra i dag og resten af ugen mødes til Techfestival i området omkring Kødbyen i København, så foregår det i krydsfeltet mellem teknologi og det samfund, som på godt og ondt bliver påvirket af teknologien.

I netop det krydsfelt lever it-virksomheder som KMD og CharlieTango, der i år begge er partnere i Techfestival, som åbner dørene til over 200 events de kommende dage. Men i modsætning til mange begivenheder som denne, så handler Techfestival ikke bare om at observere, men i høj grad om at deltage i diskussioner om alt fra kunstig intelligens over brugen af teknologi i skolen og til iværksætteri.

”Meget af det vi laver i CharlieTango tager udgangspunkt i brugerne, så det at have en klar holdning til, hvordan teknologi spiller ind i vores liv, er super relevant at diskutere, men også at udfordre. De diskussioner vil vi rigtig gerne være en del af,” siger Tim Frank Andersen, som er Chief Digital Officer i CharlieTango.

Meget af det vi laver i CharlieTango tager udgangspunkt i brugerne, så det at have en klar holdning til, hvordan teknologi spiller ind i vores liv, er super relevant at diskutere, men også at udfordre. De diskussioner vil vi gerne være en del af

Tim frank andersen, chief digital officer, charlietango

Det er et ønske, som teknologidirektøren i KMD, Hans Jayatissa, deler:

”Techfestival er et interessant koncept, fordi det er et sted, hvor teknologi møder aktivisme. Det er et sted, hvor man debatterer og har holdninger omkring brugen af it og teknologi, men primært om de samfundsmæssige konsekvenser af it - mere end bare brugen af it,” siger Hans Jayatissa og fortsætter:

”Derfor er Techfestival utroligt relevant for os i KMD, for selv om vi elsker at nørde rundt i teknologien og udforske nye features, så er vi også meget interesserede i konsekvenserne af brugen af it i samfundet,” siger han.

Techfestival er et interessant koncept, fordi det er et sted, hvor teknologi møder aktivisme. Det er et sted, hvor man debatterer og har holdninger omkring brugen at it og teknologi, men primært om de samfundsmæssige konsekvenser af it - mere end bare brugen af it

hans jayatissa, teknologidirektør, kmd

Hvad betyder teknologien for os mennesker?

På samme fremhæver Tim Frank Andersen, at det netop ikke handler om at udvikle teknologi for teknologiens skyld.

”Agendaerne på Techfestival er utroligt relevante og meget godt i sync med det, vi også selv taler om i CharlieTango. Der er behov for en stillingtagen til, hvilke konsekvenser den teknologiske udvikling får for os mennesker; på måden vi omgås hinanden, hvordan vi lærer, udvikler os og går på arbejde,” siger Tim Frank Andersen.

”Det er fantastisk, når ildsjæle iscenesætter så imponerende et arrangement i vores egen baghave. I stedet for at rejse Jorden rundt for at opleve nogle af de skarpeste hjerner, så kan du tage din cykel ned i Kødbyen og møde nogle af de fremmeste eksperter inden for en lang række områder. Det er i sig selv et projekt, vi gerne vil støtte op om,” siger Tim Frank Andersen.

Det er fantastisk, når ildsjæle iscenesætter så imponerende et arrangement i vores egen baghave. I stedet for at rejse jorden rundt for at opleve nogle af de skarpeste hjerner, så kan du tage din cykel ned i Kødbyen og møde nogle af de fremmeste eksperter inden for en lang række områder. Det er i sig selv et projekt, vi gerne vil støtte op om

TIM FRANK ANDERSEN, CHIEF DIGITAL OFFICER, CHARLIETANGO

Mange interessante sessions denne uge

For de to it-profiler handler ugens Techfestival både om at møde interessante mennesker med holdninger og nye vinkler på udviklingen – og om at diskutere en lang række områder.

”Jeg skal fx bruge en dag på at diskutere, hvordan samspillet mellem store virksomheder og små startups kan fungere bedre. I dag er det ofte sådan, at små ildsjæle drømmer om at lave noget stort, men når de lykkes, bliver de opkøbt og opslugt af en stor gigant,” forklarer Hans Jayatissa.

”Store virksomheder som KMD arbejder altid med, hvordan vi kan innovere. Men er den eneste vej til innovation virkelig at købe små virksomheder eller findes der ikke andre veje via samarbejder?” spørger han.

Som Chief Digital Officer i CharlieTango, som faktisk er blevet opkøbt af KMD, men fungerer som et selvstændigt selskab, kan Tim Frank Andersen og Hans Jayatissa uden tvivl tage en interessant debat om det emne. Men Tim Frank Andersen har allerede udpeget flere andre interessante sessions, selv om han godt ved, at det er umuligt at deltage i alle festivalens mange begivenheder.

Store virksomheder som KMD arbejder altid med, hvordan vi kan innovere. Men er den eneste vej til innovation virkelig at købe små virksomheder eller findes der ikke andre veje via samarbejder?

HANS JAYATISSA, TEKNOLOGIDIREKTØR, KMD

”Man er hele tiden nødt til at vælge noget fra for at vælge noget til på store tech festivaler. Det er også tilfældet her, hvor en række sessions ser rigtig spændende ud. Der er meget fokus på AI eller kunstig intelligens, som vi arbejder meget med i CharlieTango. Hvordan udvikler vi det på en respektfuld og fornuftig måde? Det glæder jeg mig til at høre om,” siger Tim Frank Andersen, som bl.a. også har udvalgt sessions med fokus på brugeroplevelser, som er et helt centralt fokus i CharlieTango.

Techfestival er netop åbnet og fortsætter ugen ud i Kødbyen med aktiviteter fra morgen til sen aften.

Nyt fra KMD

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så er du blandt de første der modtager de seneste nyheder, indsigter og invitationer.

Tilmeld dig her