Telefon med åbne apps

Det handler både om brændte syltede agurker og brugen af Internet of Things, når IBMs gale videnskabsmand besøger Techtopia.

Billede af Henrik Føhns, vært på podcasten Techtopia, med en play knap henover. 

John Cohn er kendt som IBMs gale videnskabsmand. Han er stolt af at være nørd med stort N, og han klæder sig gerne ud med solbriller og lyskæder og brænder syltede agurker af med strøm på scenen, når han holder sine underholdende foredrag om leg og kreativitet.


Men han er også manden, som tager sin egen medicin, når han indretter IBMs nye europæiske hovedkvarter i München med state of the art teknologi inden for Internet of Things eller IoT.
Han beskriver centret som et hus bygget omkring de to hurtigste elevatorer i Europa – og han kan styre lys og vinduer i huset fra sin smartphone, mens Techtopia taler med ham i København.

Data fra smarte devices kan gøre løsninger bedre

Internet of Things handler om, at almindelige og ofte fysiske ting kan bruge internettet til at kommunikere med os eller med hinanden, fordi der er installeret sensorer eller små computere i ”tingene”, som kan være alt fra biler over huse og til blodtryksmålere. KMD leverer løsninger til en række områder, hvor brugen af Internet of Things i de kommende år forventes at stige.

”Det intellektuelt fascinerende ved Internet of Things er tanken om, at man smelter den fysiske og den virtuelle verden sammen. At man udstyrer den fysiske verden med noget, der gør det muligt for dig at styre eller overvåge den med software. Vi kan slet ikke endnu forestille os, hvad det giver os af muligheder, men det er helt vildt, hvad der kan opstå af nye anvendelser,” siger Søren Brandt, som er Principal Enterprise Architect i Office of Technology i it-virksomheden KMD.

”I KMD skal vi nok ikke producere de fysiske ’ting’, men vi leverer en masse systemer, som kan bruge de muligheder, som de intelligente ting leverer. Det er helt oplagt, at nogle af vores løsninger får en snitflade, så de kan opsamle data fra de her devices og gøre noget intelligent ved de data til gavn for brugerne,” siger han.

Varighed: 37:02

Medvirkende:

  • John Cohn, IBM Fellow og IoT Chief Agitator