Logoet fra Techfestival

Techtopia kigger denne gang frem mod næste uges Techfestival, som for første gang rammer Vesterbro. –Festivalen indeholder bl.a. Tech Talent på TechBBQ, hvor startups har mulighed for at pitche deres virksomhed i håb om at få fat på den kvalificerede arbejdskraft, som den danske tech-branche slås hårdt om i dag.

Billede af Henrik Føhns, vært på podcasten Techtopia, med en play knap henover.

Techtopia tager forskud på løjerne med tre startups, der pitcher og fortæller om sig selv: KiteX bruger droner til at lave en svævende vindmølle. Norlase laver lasere til operationer, mens Botsupply laver chatbots, AI-løsninger og tilbyder en helt ny forretningsmodel for AI-forskere.

Du kan også møde folkene bag Techfestival, som forventer at samle over 15.000 mennesker i Kødbyen i København i næste uge.

Startups kan give radikalt nye forretningsmodeller

Startup-miljøet er næsten per definition ikke bundet af de samme forretningsmodeller og eksisterende vilkår, som modne virksomheder til tider kæmper med. Det var derfor, at KMD i 2016 etablerede datterselskabet KMD Venture for at give plads til at sætte tempo og arbejde med områder, som it-virksomheden ikke normalt giver sig i kast med.

Det er op til Niklas Marschall at udforske nye områder som direktør for KMD Venture. Efter et års tid kan han allerede notere sig, at de har indgået en række samarbejder og lanceret tre nye satsninger sammen med startup-virksomheder: KUBO Robotics er en læringsrobot, som lærer skolebørn at programmere. App’en Relabee hjælper pårørende til alvorligt syge med at koordinere alt det praktiske arbejde og holde hinanden orienteret, mens samarbejdet med Arbejdernes Landsbank har givet luft til TestaViva, som giver gratis mulighed for at oprette testamente og ægtepagter.

”Vi ønsker i KMD Venture at byde op til dans. Vi tror på, at når alle byder ind med det, de er bedst til, så kan der skabes nye forretningsmodeller, som ellers ville være umulige at realisere. Vi ser det som vores mission at tænke anderledes og se de muligheder, som man i en stor it-koncern med driftsfokus måske ikke opdager. Vores eneste betingelser er egentlig, at ideerne har et digitalt omdrejningspunkt,” siger Niklas Marschall.

Direktøren for KMD Venture, Niklas Marscahll, deltager tirsdag i næste uge på TechBBQ i en paneldiskussion om at genopfinde offentlig innovation.

Varighed: 46:45

Medvirkende:

  • Tina Ryoon Andersen, projektudvikler start-ups, Ingeniørforeningen IDA
  • Andreas Okholm, ingeniør og medstifter af KiteX
  • Oliver Hvidt, COO, Nordlase
  • Marie Louise Gørvild, Head of Curation, Techfestival
  • Thomas Madsen-Mygdal, stifter, Techfestival
  • Giovanni Toschi, Co-Founder, Botsupply
  • Kumar Shridhar, Chief AI Scientist, Botsupply