Mand med virtual reality briller på

Techtopia har besøgt Technomania, som er en del af Danmarks største industrimesse. Det er blevet til møder med robotter, kunstig intelligens – og ikke mindst et blik ind i virtual reality.

Billede af Henrik Føhns, vært på podcasten Techtopia, med en play knap henover.

Du har måske prøvet et par virtual reality-briller og stået i en verden befolket af dinosaurer eller midt i en film. Men VR er langt fra kun en teknologi rettet mod underholdningsindustrien.

Faktisk giver VR bedre uddannede medarbejdere og rummer potentiale til besparelser og dermed bedre forretning i tunge industrier som vindmølleindustrien. Siemens Wind Power viser vejen på konferencen Technomania, som Techtopia har besøgt.

Technomania er en del af Danmarks største industrimesse HI Messen i Messecenter Herning, hvor Technomania er en messe i messen fyldt med robotter, kunstig intelligens og smart automatik.

På Technomania svælgede vi i det digitale rum, hvor vores krop normalt ikke kommer med ind. Men det gjorde den hos designeren Martine Jarlgaard, så Techtopias vært kunne checke, om han er dum i nakken? Det skete i Martine Jarlgaards projekt Meet Yourself lavet med Microsofts Mixed Reality.

Bagefter talte vi med Siemens Wind University om e-læring i virtual reality, der både er mere effektiv og billigere end traditionel efteruddannelse af medarbejdere.

Varighed: 

27:14

Medvirkende:

  • Martine Jarlgaard, designer
  • Peter Manniche Riber, Siemens Wind University
  • Kristian Emil Andreasen, Kanda