Protest med skilt

Vi har sikkert diskuteret teknologi, siden hjulet blev opfundet, men især siden det første transatlantiske telegrafkabel blev trukket mellem USA og Storbritannien for 165 år har debatten om brugen af teknologi raset.

Billede af Henrik Føhns, vært på podcasten Techtopia, med en play knap henover. 

De mange diskussioner har gennem årene ført til historiske manifester og visionære taler. Lige fra dronning Victoria over de italienske futurister og til open source-bevægelsen og en gruppe bekymrede deltagere på årets københavnske Techfestival.

Diskussionen er stadig den samme i dag som tidligere, når det kommer til teknologi. Hvad gør teknologien ved os og vores samfund? Hvem skal kontrollere den? Skal den overhovedet kontrolleres? Hvem skal eje den? Og er den god eller dårlig for os?

Post- og Telemuseet Enigma har samlet manifesterne til en udstilling – og nu hjælper de Techtopia med at trække røde tråde i 170 års teknologihistorie.

”Technology of tomorrow?”

Det teknologiske tog begyndte at køre for mange år siden. Farten er ikke sat ned, tværtimod stormer den såkaldt 4. industrielle revolution frem for fuld kraft med nye teknologier og nye anvendelser af teknologier, automatisering og digitalisering.

Men hvordan holder man sig opdateret på morgendagens teknologier?

”Den teknologiske udvikling kræver et løbende behov for, at vi som virksomhed tager stilling til, hvordan vi kan bruge de nyeste teknologier. Derfor har vi en central enhed kaldet Office of Technology, som er midtpunkt i forhold til at implementere de nyeste teknologiske muligheder, der findes på markedet,” siger Thomas Flarup, som er Executive Vice President i KMD.

Det er ikke kun i de danske it-virksomheder, at teknologi står højt på agendaen. I foråret fik Danmark sin første tech-ambassadør, som blandt andet skal sikre tættere dialog med en bred vifte af tech-aktører både nationalt og internationalt – og sikre bedre indsigt i teknologi og udviklingen i digitaliseringen. Du kan høre mere om, hvem Casper Klynge er, og hvad hans syn er på muligheder og trusler for Danmark, når det gælder teknologi, digitalisering og disruption i Techtopia #5.

KMDs Chief Technology Officer, Hans Jayatissa, ser positivt på, at Danmark har fået sin første tech-ambassadør, og ser frem til et godt samarbejde for at sikre Danmarks fortsatte topposition inden for digitalisering både på det offentlige og private marked. Han understreger dog på samme tid, at det er vigtigt, at vi fortsat tør satse på innovation og nye teknologier.

”Vi har gjort det rigtigt godt i Danmark, men online selvbetjening og elektronisk kommunikation er ikke længere nok. Siden er der kommet nye teknologier, hvor vi måske stadig mangler at komme helt på omgangshøjde. Machine learning, blockchain og kunstig intelligens er blandt interessante teknologier, som kan være med til at løfte digitaliseringsniveauet i Danmark yderligere,” siger Hans Jayatissa.

Varighed: 42:03

Medvirkende

  • Tine Stevnhoved, udstillingsredaktør, Enigma
  • Andreas Marklund, historiker og forskningschef, Enigma

Nyt fra KMD

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så er du blandt de første der modtager de seneste nyheder, indsigter og invitationer.

Tilmeld dig her