Animeret telefon med en chatbot

Hvordan lærer robotter ironi, sarkasme og følelser? Ugens Techtopia ser nærmere på chatbots og AI, og hvordan teknologien kommer tættere på at forstå ironi, sarkasme og følelser gennem tweets.

Billede af Henrik Føhns, vært på podcasten Techtopia, med en play knap henover. 

Techtopia besøger i ugens podcast MIT Media Lab i Boston, hvor afdelingen Scaleable Cooperation bruger data fra Twitter til at træne et deep learning netværk til at forstå os mennesker bedre, eksempelvis ved at forstå menneskelig sarkasme. Et specifikt projekt er Deepmoji-projektet, der analyserer sammenhængen mellem tekst og emojies for at lære en kunstig intelligens at forstå det menneskelige sprog og undertoner bedre.

Stories by Shelley er et andet MIT-projekt, hvor kunstig intelligens skriver gyserhistorier i samarbejde med os mennesker. Shelley har navn efter Mary Shelley, som bl.a. skrev Frankenstein og nu genopstår som chatbot og skriver nye gyserhistorier hver time via Twitter.

Sig ”hej” til en hjælpsom chatbot

I KMD ser vi ligeledes mange muligheder i chatbots, herunder en chatbot der understøtter dialogen mellem borgere og kommunale institutioner.

Chatbotten skal bidrage til, at borgeren oplever en sammenhængende dialog på tværs af kommunens institutioner. Chatbotten fungerer dermed som en personlig assistent, der skal gøre det lettere for den enkelte borger at holde sig opdateret med aftaler, viden, handlingsforløb, forberedelser til møder og meget mere. På den måde skabes der en fokuseret og brugervenlig dialog, hvor det er den enkelte borgers behov for støtte, der er i centrum.

”KMD ser et stort potentiale i at benytte chatbots til at skabe en tættere dialog mellem borgere og kommunen,” siger Søren Brandt, som er Principal Enterprise Architect i KMD.
For at sikre at borgernes behov er i centrum, udvikles chatbotten i samarbejde med udvalgte kommuner og borgere. Samarbejdet mellem KMD, kommuner og borgere er således centralt i udviklingen af chatbotten.

Varighed: 34:05

Medvirkende:

  • Bjarke Feldbo, graduate student på MIT Media Lab
  • Pinar Yanarda Delul, Postdoctoral Associate på MIT Media Lab

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og få de seneste nyheder, indsigter og invitationer til arrangementer fra KMD.