Personer sidder omkring et bord med en ipad

En kunstig intelligens sorterer fødevarer. En ny brandslukker til containerskibe kan redde liv. Nanocoating sparer energi i varmevekslere.

Billede af Henrik Føhns, vært på podcasten Techtopia, med en play knap henover. 

Gode ideer er der masser af i disse måneder, hvor årets Danish Tech Challenge er i fuld gang. Det er fjerde år i træk arrangementet bliver afviklet med fokus på at udvikle succesfulde hardwarevirksomheder. Techtopia besøger i denne uge Danish Tech Challenge, som er målrettet tekniske iværksættere, hvor både nyetablerede og lidt mere erfarne virksomheder deltager i et acceleratorforløb mellem august og december med base på Scion DTU. I sidste ende løber en af deltagerne af med førstepræmien på 500.000 kroner, men foreløbig arbejder de sammen, koder, lodder og pitcher for hinanden, investorer og bliver coachet.

Nye ideer, innovation og samarbejde med iværksættere

KMD’s datterselskab KMD Venture har netop til formål at udvikle og håndtere idegenerering og innovation i tæt samarbejde med brugere, kunder og forretningsenheder. I spidsen for KMD Venture står Niklas Marshall, som er ansvarlig for at udforske nye områder. En mand, der kan beskrives som et innovations-orkester.

KMD Venture kom til verden i 2016, og har allerede nu gang i flere projekter, herunder Testaviva, et samarbejde med Arbejdernes Landbank om digitalisering af testamente og ægtepagt, sundheds-app’en Relabee og KUBO Robotics – en læringsrobot til folkeskolen. KUBO Robotics har netop i oktober 2017 vundet prisen Best Newcomer ved Nordic Startup Awards.

Direktør for KMD Venture Niklas Marshall peger på friheden, som en af de væsentlige ingredienser ved det høje tempo, KMD Venture allerede nu er udviklet sig med. Det er den samme frihed, som iværksætterne i Danish Tech Challenge lige nu nyder. Mød flere af dem i ugens podcast.

Varighed: ca. 30 minutter

Medvirkende:

  • Camilla Gilbro, projektleder, Danish Tech Challenge
  • Rufus Blas, CTO, Sensomind
  • Martin Winkel, Rosenby Engineering
  • Annemette Hindhede Jensen, Ph.D., CEO, R&D Engineer, Siox